Черно море прекъсна лошата серия в шампионата


Черно море прекъсна лошата серия в шампионата
Тод Галъуей изигра най-силния си мач в България
12-04-2008 20:36

Съставът на Черно море прекъсна серията си от три поредни загуби след паузата в първенството на А-1 заради изиграване на срещите от турнира за купата на България. За последен път варненци победиха в шампионатна среща на 5 март Спартак Плевен у дома, а днес се наложиха над Ямбол след продължение със 108-105.

„Моряците” имаха аванс от 14 точки след 30 минути ира (79-65), но в този момент си помислиха, че мачът е завършил. Силен финален щурм на гостите от Ямбол, които се борят за седмото място в първенството на А-1 и след като спечелиха последната десетка с 14 точки разлика се стигна до петминутно продължение.

Все пак в допълнителното време домакините, спечелили сребърните медали в турнира за купата на страната преди две седмици в Самоков не допуснаха изненада и записаха 14-а победа от началото на първенството.

Най-силния мач с екипа на Черно море Еврохолд изигра американският плеймейкър Тод Галъуей. Той направи рекордния си за сезона коефициент от 32 след като вкара 30 точки и добави по 4 асистенции, борби и отнети топки. Всичко това му стигна, за да стане MVP на 31-ия кръг от първенството на А-1 (първа осмица).

Сънародникът му Брайс Шелдън добави 20 точки (4 тройки), а Симеон Ценов и Аугустинас Витас се отчетоха с по 18 точки.

За Ямбол пък блестя младокът Павел Маринов. Той отбеляза рекордните в кариерата си в А група 24 точки (3 тройки), а освен това хвана и 6 борби и открадна 3 топки за коефициент от 29 въпреки, че влезе като резерва. Гардът Станислав Говедаров продължава с отличните си игри през този сезон и отбеляза 31 точки, подаде 7 асистенции, но и допусна 9 технически грешки.

Тази победа на Черно море не промени класирането им и те продължават да бъдат на шесто място, веднага след ЦСКА и Спартак Плевен, които са с по 15 победи. Предстои гостуване на Черно море в София на ЦСКА и евентуална победа може дори да ги изкачи на 4-о или 5-о място, но голямата въпросителна все още си остава – дали тимът от Варна ще гони победата и евентуално по-горно класиране или ще се примири „нарочно” със загубата и ще цели отново в Балкан на четвъртфинал в плейофите.

Отборът на Ямбол остава на осмото място след този кръг, но все още има теоретичен шанс да се бори за седма позиция и евентуално избягване на Лукойл Академик на етап четвъртфинали. За целта Ямбол трябва да спечели у дома срещу Левски в сряда в последното си домакинство от редовния сезон и да се надява Рилски спортист да се препъне у дома в Самоков срещу плевенския Спартак. Само тогава Ямбол ще има шанс да срещне отново Левски във втория кръг от плейофите на тазгодишния шампионат.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ЯМБОЛ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

ТОП 10 НА 31-И КРЪГ



Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи