Балкан изправи ЦСКА до стената


Балкан изправи ЦСКА до стената
Наско Радев с дабъл дабъл за Балкан
12-04-2008 21:24

Балкан победи ЦСКА с 87-77 в среща от предпоследния кръг на редовния сезон в мъжкото баскетболно първенство. По този начин тимът на Георги Младенов си върна на „червените” за поражението, което претърпя преди месец и половина в София. Балкан със сигурност ще си остане трети във временното класиране, докато съдбата на ЦСКА зависи от двубоите от последния кръг. 
 

„Червените” приемат Черно море, а прекият им конкурент за четвъртото място Спартак Плевен гостува в Самоков на Рилски спортист. ЦСКА се нуждае от задължителна победа, за да останат на четвърто място и имат домакинско предимство над Спартак в четвъртфиналните плейофи. Загуба ги праща автоматично на шесто място. Те нямат вариант в който да заършат на пета позиция.
 
Балкан имаше сериозно превъзходство основно в първата четвърт от двубоя, която спечели с 26-13. Въпреки последвалите равностойни три части, ЦСКА не успя да навакса тези 13 точки изоставане. Росен Барчовски разчиташе само на осем баскетболисти в срещата, като най-резултатен бе Джош Уошингтън с 24 точки. Крум Дойчинов завърши със 17 точки и 9 борби, Давидов добави 10, а Николов – 11 точки.
 
За Балкан най-силния си мач през последните месеци изигра Атанас Радев, който реализира 23 точки и овладя 12 борби. 22 точки и пет борби добави Дуейн Мортън. И двата отбора не можеха да се похвалят с успех от линията за три точки, като ЦСКА записа 22%, а Балкан – 28% от далечно разстояние.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЦСКА  
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

ТОП 10 НА 31-И КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи