Лукойл Академик спечели и последното си гостуване в редовния сезон


Лукойл Академик спечели и последното си гостуване в редовния сезон
Лукойл продължава без загуба (spartak-basket.com)
12-04-2008 21:54

Спартак Плевен закономерно не успя да изненада шампионите от Лукойл Академик и по-всяка вероятност няма да има домакинско предимство в четвъртфиналните плейофи, започващи точно след две седмици. Играчите на Дарин Великов ще почиват в първия елиминационен кръг, но във втория ще срещнат ЦСКА или Черно море Еврохолд. Едно е сигурно – Спартак Плевен няма как да станат и на теория шести и да избягат от днешния си опонент в евентуален полуфинал. Все пак те могат да се борят за домакинско предимство на четвъртфинал, а то може да се случи само в един случай – победа на Спартак над Рилски спортист и загуба на ЦСКА от Черно море в последния кръг идната сряда. Всички останали варианти ги заковават на пета позиция.
 

Съставът на гостите от Лукойл Академик отдавна е заел първа позиция и домакинство на всички нива в тазгодишните плейофи.
 

Днешният мач завърши с победа от 21 точки в полза на гостите, въпреки че след 30 минути домакините бяха свели разликата до само 8 точки (59-67) и все още имаха някакви надежди за изненада на фаворита в българското първенство. Всичко си дойде по местата в последната част, която „студентите” спечелиха с 29-16, довело до крайното 96-75 в тяхна полза.
 

Треньорът на гостите Желко Лукаич използва само 7 състезатели в срещата и не даде шанс голяма част от резервите в отбора да влязат дори за по минутка в игра, въпреки изразителния резултат в тяхна полза.
 

Най-резултатен играч в срещата бе Хрисимир Димитров от състава на домакините. Той завърши с 21 точки, а Саша Топчов и Цветослав Острев добавиха по 17. Срещата пропусна Илия Станков, който в понеделник ще се подлежи на операция на глезена и пропуска остатъка от шампионат 2007/08.


Шест човека на гостите завършиха с двуцифрен актив, като единствено центъра на националния тим Тенчо Банев не успя да се разпише. Както обикновено Перо Антич вкара най-много – 20 точки (плюс 11 борби), Тодор Стойков добави 17, а Ристе Стефанов и Ненад Чанак завършиха с по 15. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

ТОП 10 НА 31-И КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи