Победа изведе Академик напред в борбата за плейофно място


Победа изведе Академик напред в борбата за плейофно място
Младият Александров най-добър за БК Академик
13-04-2008 20:03

Преименуваният отбор на АлвинаБК Академик Варна победи гостувашия отбор на Спартак МВР в предпоследния кръг във втората шестица на родното първенство. Варненци се наложиха без проблем в зала Христо Борисов във Варна, като през по-голямата част от мача играеха младите играчи. Двубоят завърши при резултат 99:68.
 
Единствените интересни минутио бяха в началото, когато имаше малко напрежение, но малко по малко домакините наложиха контрол над мача. Първата част бе в полза на Академик – 21:17. През вторите 10 минути варненци отново доминираха и след борби изяви на Венелин Първанов и младия Александър Александров те успяха да натрупат комфортна преднина от 12 точки на почивката.
 
През третата четвърт играчите на Спартак просто спряха да се съпротивляват и мача се доиграваше. Даде се шанс на младите играчи на домакините, които не се появяват в по-трудните мачове, за да могат титуляруте да запазят силите си за изключително важния мач във вторник срещу фаворита във втората шестица – Дунав 2007. След третите 10 минути разликата вече бе скочила до 29 точки. През последната част, след като изхода беше ясен, и двата отбора се забавляваха на терена, без ненужни фалове и напрежение.
 
Тази победа е много ценна за варненци, които все още водят жестока битка с отбора на Сливен за влизане в плейофите. Ако успеят да победят Дунав 2007 в последния кръг, ще отидат сред най-добрите 8. За Академик най-добре се представиха Венелин Първанов, завършил с 15 и 5 борби, и родените през 1988 година Александър Александров и Симеон Савов, съответно с 21 точки, 9 борби и 17 точки, 2 асистенции. За гостите най-добре играха Петьо Иванов, записал 21 точки и 7 борби, и Пламен Дечев, който се отличи с дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби.
 
Във вторник (15 април) се очаква супер интересен кръг, в койте ще се определи втория отбор от А2, който ще получи плейофно място – Академик Варна или Сливен. Тогава варненци приемат у дома Дунав 2007, а Сливен гостуват на Славия в София и от изхода на тези два сблъсъка ще стане ясно класирането след младите „моряци” от Черно море Е-он, които са втори, но нямат право да играят напред, тъй като имат картотекирани играчи и в отбора в първата осмица – Черно море Еврохолд.
 
Ситуацията е такава: ако варненци победят Дунав със сигурност ще се класират за плейофите, но ако загубят, трябва да разчитат и Сливен да загуби в София от Славия. Но ако Сливен победи, баланса между победи и загуби ще се изравни, но сливенци ще се класират, тъй като имат преднина в мачовете, изиграни между двата отбора.  
 Спартак МВР пък приемат Черно море Е-он в последния кръг от редовния сезон в А2. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ВАРНА – СПАРТАК МВР 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АКАДЕМИК ВАРНА 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК МВР 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи