Три въпросителни до края на редовната фаза при мъжете


Три въпросителни до края на редовната фаза при мъжете
Лукойл Академик е първи отдавна
14-04-2008 09:26

Утре и в сряда предстоят последните кръгове в двете А-1, първа осмица и втора шестица, преди да стартират плейофите за този сезон в края на седмицата. Знае се вече със сигурност, че Лукойл Академик ще бъде на първа позиция в първата осмица, Левски е на втора, Балкан на трета, а Дунав 2007 е на първа позиция от втората шестица.

 

Остават три въпросителни, а именно как ще разпределят местата от 4-о до 6-о в първата осмица Спартак Плевен, ЦСКА и Черно море, кой от Ямбол и Рилски спортист ще стане 7-и и 8-и и кой от Академик Варна и Сливен ще заеме втората и последна позиция за място в плейофите във втората шестица.  Ето накратко как изглежда схемата на плейофите с датите на които те ще се играят.

 

МЪЖЕ, ПЛЕЙОФИ 2008


Първи кръг, елиминации


(1) 7 А-1 (Първа осмица) – 2 А-1 (Втора шестица)

(2) 8 А-1 (Първа осмица) – Дунав 2007


Играе се до две победи от три мача на следните дати – 19, 21, 23 април, като отборите от първата осмица имат домакинско предимство.

 

Втори кръг, четвъртфинали


(А) Лукойл Академик – отбор, победител от мач (2)

(B) Левски – отбор, победител от мач (1)

(C) Балкан – 6 А-1  (Първа осмица)

(D) 4 А-1 (Първа осмица) – 5 А-1  (Първа осмица)

 

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 26, 29 април и 1 май, като отборите с по-предно класиране имат домакинско предимство.

 

Трети кръг, полуфинали


(А) – (D)

(B) – (C)

 

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 5, 6, 9, 10 и 13 май, като отборите с по-предно класиране имат домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отбора с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отбора с по-предно класиране.

 

Четвърти кръг, финали


Мач за 3/4 място


В него се срещат отборите, загубили в полуфиналните срещи.

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 15, 18 и 21 май, като отборът с по-предно класиране от редовния сезон има домакинско предимство.

 

ФИНАЛ


В него се срещат отборите, победители в полуфиналните срещи.

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 18, 20, 25, 27 и 30 май, като отборът с по-предно класиране има домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отбора с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отбора с по-предно класиране.

 

 

ЖЕНИ, ПЛЕЙОФИ 2008


Първи кръг, четвъртфинали


(А) 1 А-1 (Първа шестица) – Черно море Одесос

(B) 2 А-1 (Първа шестица) – НСА Делта

(C) 3 А-1 (Първа шестица) – 6 А-1  (Първа шестица)

(D) 4 А-1 (Първа шестица) – 5 А-1  (Първа шестица)

 

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 30 април, 2 и 4 май, като отборите с по-предно класиране имат домакинско предимство.

 

Втори кръг, полуфинали


(А) – (D)

(B) – (C)

 

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 10, 11, 14, 15 и 18 май, като отборите с по-предно класиране имат домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отбора с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отбора с по-предно класиране.

 

Трети кръг, финали


Мач за 3/4 място


В него се срещат отборите, загубили в полуфиналните срещи.

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 23, 25 и 27 май, като отборът с по-предно класиране от редовния сезон има домакинско предимство.

 

ФИНАЛ


В него се срещат отборите, победители в полуфиналните срещи.

 

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 23, 24, 27, 28 и 31 май, като отборът с по-предно класиране има домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отбора с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отбора с по-предно класиране.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи