Юлия Боянова избрана за шеф на техническата комисия по баскетбол на ISF


Юлия Боянова избрана за шеф на техническата комисия по баскетбол на ISF
Юлия Боянова
14-04-2008 20:53

Президентът на баскетболен клуб Левски Юлия Боянова бе избрана за шеф на техническата комисия по баскетбол и член на изпълнителния комитет към международната федерация за училищен спорт - ISF (International School Sport Federation). Това се случи в испанския град Менорка, където се провежда генералната асемблея на организацията.
 

ISF е създадена през 1972 година в Люксембург. Тя е припозната от международния олимпийски комитет и покрива пет континента като в нея членуват 80 страни. Технически комисии има създадени към следните видове спорт – баскетбол, футбол, хандбал, волейбол, лека атлетика, бадминтон, гимнастика, ориентиране, плуване, ски и тенис на маса. За нашата страна е чест, че в един от най-популярните спортове, баскетбола за шеф е избрана Боянова. Тя членува в ISF от 1990 година.
 

В миналогодишното издание на баскетболния турнир във френския град По ПТГ „Цар Симеон” от Търговище завърши на 19-о място при момчетата, а 22 СОУ „Г.С.Раковски” от София зае престижното 15-о място при момичетата.
 

Освен Боянова за член на изпълнителния комитет на ISF бе избрана също и Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи