Атланта и Денвър влязоха в плейофите без да играят


Атланта и Денвър влязоха в плейофите без да играят
Амари Студамайър (AP Photo)
15-04-2008 10:30

Финикс Сънс и Вашингтон Уизардс предрешиха изхода мач преди края на редовния сезон в НБА. След победата на „слънцата” над Голдън Стейт Уориърс, те не им оставиха шансове да настигнат Денвър Нъгетс в битката за последното плейофно място в Западната конференция. „Магьосниците” от своя страна сложиха точка на спора на Изток между Атланта и Индиана, побеждавайки „пешеходците” рано тази сутрин.

Мачът във Финикс започна силно за Шакил О'Нийл и компания поведоха в резултата още в началото и имаха преднина от 14 точки след 24 игрови минути. Но след почивката „войните” бяха решили да не се предават и да дадат всичко, за да останат в борбата за заветното 8-мо място в класирането, даващо право на игра сред най-добрите 16. След убиваща защита и силна атака, Голдън Стейт успяха да спечелят третите 12 минути с резултат 38:19 и така поведоха с 5. Но в крайна сметка опитният и доста скъп състав на Финикс каза тежката си дума и спечели с краен резултат 116:122. По този начин Берън Дейвис и компания загубиха шансове да изместят Денвър, които ще продължат напред. Но пък „войните” поставиха нов рекорд в НБА. Те са отборът с най-добри показатели в историята на „Лигата на извънземните”, неуспял да се класира. Освен че балансът им победи-загуби е положителен, е и доста добър за продължаване – 48:33. Например четвъртият отбор на ИзтокКливланд Кавалиърс има 3 победи по-малко, но се класира без проблем. Това значи, че ако Уориърс бяха в Източната конференция, отдавна щяха да мислят кой ще е първия им съперник в плейофите. Този прецедент се случи през настоящия сезон поради много изравнените по сила и като цяло много по-добри отбори на Запад.

По същото време на другия бряг на континента се решаваше съдбата на последното осмо масто в мача между Индиана и Вашингтон. В него „магьосниците” победиха без особен проблем и изхвърлиха „пешеходците” от борбата, което автоматично класира Атланта Хоукс.

Така се решиха учстниците в плейофите в един от най-силните сезони на НБА в последните години. Те започват на 19 април, очакваме ги с безкраен интерес и със сигурност ще изпълнят мотото на кампанията “There can only be one” ("Може да има само един").


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи