Малките „моряци” завършиха на второ място, но пропускат плейофите


Малките „моряци” завършиха на второ място, но пропускат плейофите
Черно море 2 завърши на второ място
15-04-2008 23:07

Вторият отбор на Черно море спечели и последния си мач за сезона след като безпроблемно надигра Спартак МВР като гост с 90-62. Малките „моряци” завършиха на второ място във втората шестица на А-1 със само 2 загуби (и двете от отбора на Дунав 2007). Въпреки това те не се класират за плейофите на страната, тъй като нямат право на участие на ниво, в което могат да се изправят срещу първия отбор на Черно море. От всичко това се облагодетелстваха съгражданите от Варна - Алвина, които са на следващото място в класирането.

 

Пред много малко на брой зрители в столичната зала „Триадица” съставът на гостите не срещна никакви затруднения и абсолютно заслужено се поздрави с убедителна победа с 28 точки разлика. Старши треньорът на домакините Борис Арсов използва само 7 състезатели, като тимът му успя да се противопостави на съперника само в първата четвърт. След 10 минути игра „полицаите” губеха само с 3 точки (18-21), но веднага след като по средата на втората четвърт бе дисквалифициран Петьо Иванов за удар без топка на играч от противниковия отбор, разликата набъбна на 19 точки в полза на гостите на почивката (31-50).

 

През второто полувреме Емил Борисов, старши треньор на Черно море 2, завъртя всички състезатели от отбора си, но това не попречи разликата да стане дори 28 точки в тяхна полза в края на срещата.

 

Константин Касъров от домакините завърши с дабъл дабъл – 10 точки и 10 борби, а Михаил Капитанов отбеляза най-много за тях – 22 точки (5 тройки). Той добави 8 завършващи подавания, но пък допусна много технически брак - цели 13 грешки.

 

От състава на Спартак МВР в този последен и за тях мач за сезона отсъстваха Иван Тилев и Даниел Дончев, които според излязлата информация не са получили голяма част от възнагражденията си от клуба.

 

За гостите от Варна Васил Кьосев игра само 22 минути, но те бяха достатъчни да вкара най-много – 21 точки. Симеон Илиев отбеляза 12 точки и грабна 7 борби, а единствено Хакан Сербезов не успя да се разпише.

 

„Моряците” имаха предимство в борбата под коша, където хванаха 15 топки повече от съперника. Оттук нататък усилията им обаче ще бъдат концентрирани върху участието им в зоновите и финалните първенства за юноши и кадети, където те са едни от основните фаворити за спечелване на златните медали.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК МВР – ЧЕРНО МОРЕ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК МВР
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2 

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи