БК Академик се класира за плейофите


БК Академик се класира за плейофите
Калоян Попов бе в основата на варненския триумф
15-04-2008 23:07

Варненският БК Академик победи фаворита във втората шестица Дунав 2007 и стана последният участник в плейофите тази година. В интересен мач без особено значение за отдавна заелите първо място русенци, играчите на преименувания Алвина успяха да се наложат с 94:78. 
 
Мачът във варненската зала „Христо Борисов” започна много интересно и оспорвано и продължи така почти през цялото време. Крайно мотивираните варненци не намалиха темпото нито за миг, но русенци показаха защо са лидери и първата част завърши при резултат 25:29. Оттам обаче тръгна невероятната серия на Академик, които постоянно сменаха вида защита и, благодарение на уникални изяви на Калоян Попов, Венелин Първанов и младия Александър Иванов, домакините успяха да излязат със 7 точки напред на почивката – 50:43.
 
През последните 2 части разликата леко се увеличи след неспирното темпо на Академик и след като русенци като че ли не се влагаха много. В крайна сметка мачът заслужено бе спечелен от втория варненски представител в плейофите с 94:78. 
 
За домакините с най-добри изяви бяха Калоян Попов, който постигна и най-висок коефициент в мача, след като записа 12 точки, 7 борби и 6 асистенции. Традиционно добре играха и Николай Балев и Венелин Първанов съответно с 24 точки и 10 борби и 20 точки, 3 борби. За гостите най-много вкара Павел Нойков, който напусна за 5 лични нарушения още в третата част, а Ивица Вукотич записа 15 точки, 6 борби и 5 асистенции. 
 
След последния кръг на втората шестица Дунав са на челната позиция, а втори са младите играчи на Черно море Е-он. Те обаче нямат право да вземат участие във финалната фаза и за там се класират третите – именно Николай Балев и компания. В първия плейофен кръг съперници на Дунав 2007 и БК Академик Варна ще са последните два тима в класирането в А1 – Рилски спортист и Ямбол, но двойките ще станат ясни след мачовете утре – Рилски спортист - Спартак Плевен и Ямбол - Левски.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ВАРНА – ДУНАВ 2007 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АКАДЕМИК ВАРНА 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи