Славия и Сливен приключиха сезон 2007/08


Славия и Сливен приключиха сезон 2007/08
Димитър Георгиев се изкупи за слабия мач в събота
15-04-2008 23:08

Съставите на Сливен и Славия приключиха участието си в тазгодишното първенство на страната. Мачът имаше значение единствено за гостите от Сливен и то само ако случайно Академик загуби във Варна от Дунав 2007. Единствено в този случай и победа на Сливен момчетата на Събин Маринов изместваха Академик в класирането и се класираха за плейофите в шампионата.
 
Срещата в морската столица завърши един час по-рано и след като се разбра, че Академик побеждава двата тима в зала „Триадица”  само трябваше да доиграят последните си минути за този сезон във втората шестица на А-1. В крайна сметка Сливен победи с 93-76 и приключи с победа годината. Всичко бе в техни ръце до миналата събота, но те направиха грешна стъпка у дома срещу втория отбор на Черно море и това им коства класиране за плейофите.  

Играчите на Маринов показаха добри някои добри игри през годината, но като цяло не им стигна самочувствие за нещо повече. Класирането за плейофите щеше да бъде добър показател за добрата работа на старши треньора, но за съжаление играчите трудно попиваха от амбицията и характера му. Променливите игри на някои от лидерите в отбора, както и липсата на добри състезатели в подкошието бяха основните проблеми. Привличането на Пеньо Нацкин на полусезона реши проблема за кратко, но по-късно си пролича отъствието му от баскетбола през последните години. 
 
Тимът на Даниел Димитров набра скорост в последните си мачове от втората шестица на А-1 и си пролича, че със сравнително скромен бюджет Славия може да играе добър баскетбол. Димитров също показва амбиция и може да получи адмирации за това, което постигна с този отбор по време на сезона. Остават надеждите, че с привличането на три-четири по-опитни състезатели „белите” могат да играят и по-сериозна роля в нашето първенство. 
 

Относно мачът днес, Сливен водеше през цялото време и дори факта, че на почивката те научиха резултата от Варна не ги демотивира и докараха срещата до успешен край. Славия успя да се доближи през последната четвърт дори и до едноцифрена разлика, но в крайна сметка силен финал на гостите им донесе успех със 17 точки.
 

След слабото си представяне в събота срещу Черно море 2, Димитър Георгиев бе на висота за Сливен и отбеляза 26 точки, подаде 5 асистенции, отне 5 топки и хвана 4 борби. Отлично му партнираше американецът Джеремая Босуел с 23 точки и 6 овладени топки.
 

С 6 тройки и общо 26 точки Любомир Жечев вкара най-много за Славия – 26 точки. Васил Христов добави 13 точки (3 тройки) като резерва, а Ивайло Константинов 11 след като пропусна гостуването в Русе миналия уикенд. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - СЛИВЕН 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ  
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН  
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи