Лукойл Нефтохимик пак обръща Дунав Еконт, излиза начело


Лукойл Нефтохимик пак обръща Дунав Еконт, излиза начело
Славова на 1 борба от дабъл дабъл в дербито
16-04-2008 21:16

Отборът на Лукойл Нефтохимик победи този на Дунав Еконт със 72-60, след като, подобно на финала за купата, направи пълен обрат в мача. Така той излезе на първо място в таблицата и на практика си осигури домакинско предимство за вероятна бъдеща финална плейофна серия между двата тима. Наистина, до края на редовния сезон на А-1 (жени) на бургазлийки им остават гостувания на 3-ия и 4-ия във временното класиране, а на съперничките им - два по-лесни мача; но имайки предвид досегашното развитие на първенството и явната разлика в класите, Лукойл Нефтохимик не би трябвало да има проблеми да вземе две победи и да остане начело, защото точковото съотношение от 4-те мача с Дунав Еконт е категорично в полза на бургаския тим.
 
Момичетата на Петко Маринов започнаха срещата в своята зала "Бойчо Брънзов" много мотивирано и след три минути и половина бяха натрупали разлика от около 6 точки (9-3), а след още 3 продължаваха да я поддържат на около 5. Тогава обаче гостенките затегнаха защитата и Лукойл дълго не можа да мръдне от кота 16. Така Дунав Еконт дори поведе с 16-18 след кош на Христина Минкова, но веднага след това Наталия Топалова изравни и първата четвърт завърши при 18-18.
 
Мачът се завърза и след 4 минути игра във втората четвърт русенки поведоха за втори път при 25-26. После техните гардове Анета Митева и Диана Найденова нанизаха по една тройка и, за ужас на бургаските фенове, отборът-домакин вече губеше с цели 7 точки - 25-32. Все пак до края на полувремето Лукойл Нефтохимик стопи част от този пасив, но определено от двата тима в по-добро настроени в съблекалнята се прибра този на гостите.
 
Петко Маринов обаче явно знаеше как да мотивира своите състезателки и още в началото на второто полувреме те обърнаха резултата с 3 точки на Шамика Скот и 2 на Радостина Славова - 36-35. Все пак Дунав Еконт отново излезе напред и продължи да води през следващите няколко минути, но с мимимална разлика. И тогава дойде окончателният обрат в полза на отбора-домакин. Съл силна серия в края на третата част той поведе с 50-47, а през цялата последна четвърт продължи в същия дух и не даде никакъв шанс на русенския тим, за да спечели накрая дори с над 10 точки разлика. За Лукойл във второ поредно дерби (след финала за купата) срещу този съперник блесна американското крило Шамика Скот. Отново с добра стрелба от средно и далечно растояние, именно тя поведе съотборничките си в решителните последни 12-13 минути. Добре и "пригласяха" и досегашните основни фигури в тима - Славова, Топалова и Михалкова, докато за Дунав Еконт лош ден в стрелбата имаше Светла Асенова. Тя досега през сезона винаги правеше най-силните си мачове именно срещу големия съперник Лукойл, но този път резлизира само при 3 от 13 опита за 2 точки.
 
За победителките от Лукойл Нефтохимик най-резултатна в целия мач бе Славова с 16 точки, към които добави и 9 борби, Скот записа съответно 15 и 7, а Топалова се отчете с 14 точки. За Дунав Еконт най-много вкара капитанката Диана Найденова - 15.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - ДУНАВ ЕКОНТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ ЕКОНТ 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ТОП 10 НА 20-И КРЪГ

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи