Спартак Плевен завърши четвърти след победа в Самоков


Спартак Плевен завърши четвърти след победа в Самоков
Хрисимир Димитров завърши с дабъл дабъл
16-04-2008 22:25

Спартак Плевен победи Рилски спортист след продължение в Самоков с 92-89 и в крайна сметка завърши на четвърто място в крайното класиране от редовната сезон на шампионата в А-1. Така плевенчани се изправят на четвъртфинал от плейофите срещу Черно море Варна като играчите на Дарин Великов ще имат домакинско предимство в серията.
 
Рилски спортист пък останаха осми и ще срещнат победителя във втората шестица на А-1 Дунав 2007 от Русе още в събота в първия елиминационен кръг от плейофите за сезон 2008. Играе се до две победи от три мача, а победителят има най-трудната задача на четвъртфиналите от плейофите – изправя се срещу шампиона Лукойл Академик.
 

Гостите започнаха мача много силно и в 7-ата минута, благодарение най-вече на отличната стрелба на Росен Софрониев от зоната за три точки, водеха с 19-8. Домакините стабилизираха малко играта си и успяха да намалят на 5 точки в края на частта (18-23).
 

Във втората четвърт се разигра сърбинът Мико Голубович и след няколко негови успешни атаки Рилски спортист поведе за първи път в мача 3'53'' преди почивката. Двата тима се оттеглиха на полувремето при 42-41 за домакините.
 

В края на третата част разликата стана 12 точки (63-51) в полза на "Рилецо" и като че ли всичко изглеждаше решено в тяхна полза. В 33-та минута на таблото в новата зала „Арена Самоков” светеше 69-57 за домакините, а до средата на последната четвърт гостите стопиха само една точка – 72-61. В следващите две минути и половина обаче необяснимо домакините играеха без типичен плеймейкър, като и Миркович, и Груев стояха на пейкатa. Може би това бе една от причините играчите на Рилски спортист да не успеят да отбележат нито веднъж, а с 5 наказателни удара на Владимир Йоич и кош на Саша Топчов, Спартак намали на 72-68 при оставащи 2 минути и 18 секунди до финалната сирена за редовното време.
 

След един успешен наказателен удар на Бранко Миркович разликата стана 5 плюс за домакините, но последваха две тройки на гостите чрез Александър Дяковски и Цветослав Острев, разделени от кош на Голубович. При малко повече от една минута до края резултатът стана само точка в полза на домакините (75-74). След няколко неуспешни атаки, Миркович с два наказателни направи разликата 3 точки, но 8 секунди преди края Дяковски с поредната си тройка изравни при 77-77. Груев пропусна последното нападение за Рилски и така се стигна до продължение.
 

В този момент другите две срещи от днешния последен кръг бяха свършили и то така, че победата в Самоков стана задължителна и за двата отбора. Спартак дръпна с 5 поредни точки (тройка на Дяковски и кош на Йоич), но Рилецо изравни след два наказателни на Сантос Мартинес и тройка на Груев. Гостите отново излязоха напред (82-88) и този път не допуснаха съперника да изравни или поведе до края на мача. Благодарение на доброто изпълнение на Хрисимир Димитров от наказателната линия (същият пропусна два, но при оставащо по-малко от секунда време), играчите на Спартак Плевен затвориха мача благополучно за тях.
 

Димитров бе най-резултатен в срещата с 23 точки, а освен това той хвана и 10 борби за своя едва втори дабъл дабъл за сезона в А-1. Божо Барач добави 17 точки за победителите.
 

За Рилски спортист Асен Саралийски и Мико Голубович отбелязаха по 18 точки, а Груев остана със 17.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

ТОП 10 НА 32-И КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи