Трима играчи на Академик под въпрос за гостуването в Ямбол


Трима играчи на Академик под въпрос за гостуването в Ямбол
Академик Варна
18-04-2008 09:32

Съставът на Академик Варна (бивш Алвина) е изправен в много трудна ситуация преди гостуването си в първия кръг на плейофите в Ямбол. Калоян Попов, Петър Петров и Борис Стоянов са с травми и тяхното участие в мача утре в зала „Диана” е под въпрос.
 

Академик Варна се класира за плейофите в последния кръг от редовната фаза на втората шестица след домакинска победа над Дунав 2007 с 94-78. Така варненци изпревариха Сливен, който също победи Славия като гост, но остана на победа зад тях.
 

С класирането си за плейофите програмата максимум за Академик Варна е изпълнена и те са наясно, че чудеса в плейофите трудно могат да сторят. След едногодишно прекъсване, отборът на Стоян Стоянов попада отново в плейофната схема на шампионата. Това се случва за трети път в последните четири години. Тяхната амбиция срещу Ямбол е да играят красив баскетбол без да имат поставени цели за класиране напред.


Миналата година отборите на Алвина и Ямбол се срещнаха в турнира за купата на България. В Ямбол домакините спечелиха без никакви проблеми, докато във Варна срещата завърши със странния за баскетболен мач резултат - наравно 93-93.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи