Айзея Томас аут от Никс


Айзея Томас аут от Никс
Фен на Ню Йорк (AP Photo)
19-04-2008 08:45 | Александър Сотиров

Айзея Томас не можа да постигне успех като треньор, с играчите, които събра като президент. Поради този факт легендарния гард на Детройт Пистънс изгуби и двата поста. Късно снощи Айзея Томас официално бе освободен от поста треньор на Ню Йорк Никс.

До тази ситуация се стигна, след като през настоящия сезон Никс изравниха негативен рекорд за най-много загуби – 59. Бричовете записаха трагичните 23 победи. Ню Йорк завършиха на катастрофалното 15-то място от 16 отбора на Изток.

„Не мога да ви кажа къде точно се провали. През този сезон стигнахме до един момент, в който нашия отбор въобще не се състезаваше” каза новия президент на тима Дони Уолш „Най-лошото бе, че не побеждавахме, а играчите изглеждаха демотивирани и без никакво желание.”

Никс записаха седми пореден губещ сезон – 23-59.

През този сезон, част от скандалите около Айзея Томас бяха, че той бе обвинен в сексуален тормоз от бивша служителка на Никс. Постоянно бе в конфликт със звездата и лидер на отбора Стефон Марбъри, който в крайна сметка, след смъртта на баща си и контузията си така и не се появи по екип, именно заради нареждане на Айзея. Томас също така закова на пейката и основния център на отбора – Еди Къри.

Като треньор на Никс, Томас записа баланс от 56-108, а като треньор в лигата въобще – 187-223. От 2000 до 2003 той изведе Индиана Пейсърс до плейофите три пъти.

Според Дони Уолш, най-вероятните нови кандидати за поста са бившия играч на тима и настоящ телевизионен анализатор Марк Джексън, както и помощник-треньора Хърб Уилямс.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи