Станаха ясни плейофните двойки в първенството при дамите


Станаха ясни плейофните двойки в първенството при дамите
24-04-2008 19:15

След края на редовния сезон при жените станаха ясни плейофните двойки за четвъртфиналите в шампионата. След получената изненада в Стара Загора тимът на Лукойл Нефтохимик загуби домакинското си предимство над Дунав Еконт след като завърши втори в крайното класиране. Ето кои са те и как ще продължат по-нататък плейофите при дамите:
 
ЖЕНИ, ПЛЕЙОФИ 2008 
 
Първи кръг, четвъртфинали

(А) Дунав Еконт Черно море Одесос

(B) Лукойл Нефтохимик  – НСА Делта

(C) Берое 07Славия

(D) Рилски спортистМонтана 2003
 

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 30 април, 2 и 4 май като отборите с по предно класиране имат домакинско предимство.

Втори кръг, полуфинали

(А) – (D)

(B) – (C)
 

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 10, 11, 14, 15 и 18 май като отборите с по предно класиране имат домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отборът с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отборът с по-предно класиране.

Трети кръг, финали

Мач за 3/4 място

В него се срещат отборите, загубили в полуфиналните срещи.

Играе се до две победи от три мача на следните дати – 23, 25 и 27 май като отборът с по-предно класиране от редовния сезон има домакинско предимство.
 

ФИНАЛ

В него се срещат отборите, победители в полуфиналните срещи.

Играе се до три победи от пет мача на следните дати – 23, 24, 27, 28 и 31 май като отборът с по предно класиране има домакинско предимство. Първите две срещи се играят на терена на отборът с по-предно класиране, другите две на терена на другия отбор. Решителна пета среща се играе отново на терена на отборът с по-предно класиране.


Всички посочени дати са взети от приетата наредба на БФБ за сезон 2007/08.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи