Лукойл Нефтохимик запази първото място преди последния кръг в А-1


Лукойл Нефтохимик запази първото място преди последния кръг в А-1
Лукойл удържа първото място
20-04-2008 21:42

Лукойл Нефтохимик спечели очаквана победа като гост в Самоков над Рилски спортист и задържа първото място във временното класиране на А-1 преди последния кръг идния четвъртък.
 

Гостенките от Бургас се наложиха с 96-59, което бе тяхна 19-а победа в шампионата при жените. Заедно с Дунав Еконт бургазлийки имат еднакъв актив, но в мачовете помежду си имат предимство в точково съотношение. Предстои им гостуване в Стара Загора срещу отбора на Берое 07, който досега има три загуби от тях в първенството и една за купата на страната.
 

Рилски спортист се държа отлично през първото полувреме като минути преди неговия край резултата в Арена Самоков бе равен. Все пак състезателките на Петко Маринов се оттеглиха на почивката с аванс от 6 точки (34-40) след две еднакви като резултат първи две част, по 17-20.

В третата и особено в четвъртата част ситуацията на терена значително наклони везните в полза на бургазлийки, които записаха очаквана победа.
 

Загубата остава момичетата на Иван Лепичев на четвърто място след редовния сезон, независимо от изхода на последния мач в четвъртък. Ситуацията е доста интересна, тъй като именно съперника в последната среща от А-1, състава на Монтана 2003 ще бъде съперник в първия кръг от плейофите на страната за сезон 2008. Играе се до две победи, а Рилски спортист има домакинско предимство в тези мачове.
 

Победа на Лукойл Нефтохимик срещу Берое в Стара Загора в четвъртък ще ги изправи срещу другия „морски” представител в женското първенство, този на Черно море Одесос.
 

Порден силен мач за Лукойл Нефтохимик изигра Радостина Славова, завършила с 21 точки, Зорница Костова добави 19, а Наталия Топалова и Камелия Михалкова завършиха с по 17 точки и 8 борби. Единствено Маргарита Илиева не успя да отбележи за тях.
 

За Рилски спортист Агнеса Дойчинова отново вкара най-много – 19 точки, но най-полезна в срещата бе Деляна Коева със 17 точки, 3 отнети, 3 овладени топки и 4 тройки.
 

В същото време Дунав Еконт и Берое 07 също записаха очаквани победи в предпоследния кръг от първенството при жените.
 

В Русе Дунав Еконт надигра Монтана 2003 със 127-79 след много силна игра на целия отбор и рекорд по отбелязани точки в шампионата при жените. Най-силният си мач от началото на първенството изигра Виктория Мирчева, направила коефициент от 31 след 25 точки, 5 борби и 3 отнети топки с много висок процент на стрелба. Дунав Еконт ще се изправи срещу НСА на четвъртфиналите от тазгодишните плейофи.
 

Страхотно за гостенките от Монтана се представи Цветомила Петрова, отбелязала рекордните за сезона 41 точки, от които 6 тройки.
 

В София пък Берое 07 взе цели 43 борби срещу само 18 за съперника си и не остави никакви съмнения в крайния успех. Тимът от Стара Загора надделя с 92-69 и със сигурност завършва на трето място преди плейофите. Въпреки отсъствието на лидера си Албена Бачкова, състезателките от Берое 07 доминираха по време на цялата среща. Отличи се Ралица Нанева, която също вкара рекордните за сезона 29 точки и 7 борби, достатъчно за да стане MVP на кръга с коефициент от 33.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ - МОНТАНА 2003
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - БЕРОЕ 07
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ТОП 10 НА 23-И КРЪГ

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи