Женският Тони 7 завърши участието си първенството за сезон 2007/08


Женският Тони 7 завърши участието си първенството за сезон 2007/08
Отборът на Тони 7
20-04-2008 23:35

Отборът на Тони 7 завърши участието си в женската А-1 след като изигра последната си среща в шампионата у дома срещу Черно море Одесос. Младият състав на Ивайло Христов се представи достойно и въпреки загубата с 52-70 остави добри впечатления с показанато на терена и отново показва, че има добро бъдеще.
 

Черно море Одесос поведе от самото начало и поддържаше добраз преднина почти по време на целия мач. На моменти отборът-домакин намали до 8 точки, но не успя да се приближи повече и както се казва да завърже мача в края.
 

Две от надеждите на сливенския баскетбол Деница Минчева и Донимира Гяурова не успяха да вземат участие в срещата поради това, че по същото време те бяха в Бургас с отборът момичетата до 14 години на финалния турнир в област Загоре.
 

За пореден път най-добра в мача бе състезателката на Тони 7 Мария Радойчева, която направи своя девети дабъл дабъл от изиграните 12 срещи през този сезон. Тя реализира 11 точки и добави 12 борби и 4 асистенции за коефициент от 20. Много добър мач изигра и Ели Младенова, завършила с 14 точки и 9 борби. Най-силният си мач с екипа на Тони 7 изигра Цветелина Кременлиева като за първи път този сезон тя постигна двуцирен актив от 15 точки.
 

За гостенките от Черно море Одесос Станислава Станкова вкара 22 точки и овладя 5 борби, а Антоанета Стойкова добави 15 точки.
 

Черно море Одесос продължава участието си в първенството след като се класира за плейофите, но те ще имат трудната задача да срещнат носителя на купата на България Лукойл Нефтохимик.
 

За Ивайло Христов сега предстоят доста сериозни предизвикателства с подрастващите в зоновите и съответно финални първенства за различните формации към клуба. За отбелязване е фактът, че сутринта той изведе момичетата до 14 години до успех над силния тим на Верея Стара Загора и веднага след това пътува за Сливен, за да бъде на скамейката заедно с изпълнителния директор Стефан Михайлов в мача на представителния отбор - жени.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 – ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи