Гасол блести, Сиксърс изненада в Детройт


Гасол блести, Сиксърс изненада в Детройт
Фантастичен Гасол за Лейкърс (AP Photo)
21-04-2008 09:56

Пау Гасол направи страхотен дебют в плейофен мач на Лейкърс след като записа рекордните 36 точки, 16 борби и 8 асистенции за победата на „езерняците” над Денвър Нъгетс със 128-114 в мач 1 от първия кръг от плейофите на Западната конференция.
 

Кандидатът за MVP Коби Брайънт добави 32 точки за Лейкърс, които се опитват да спечелят плейофна серия за първи път от 2004 насам, когато с него и Шакил О’Нийл стигнаха до финала в НБА.
 

Двата отбора ще имат два дни почивка преди да се срещнат отново в четвъртък сутринта отново в Лос Анджелис. Играе се до четири победи от седем мача.
 

Играта на Гасол бе точно това, което Лейкърс очакваха от него, когато го привлякоха от Мемфис на 1 февруари тази година. Испанецът вкара 14 от своите 20 стрелби без да пропусне от наказателната линия (8/8). За убедителната им победа накрая помогна и Брайънт, който вкара 18 точки в последната част.
 

Решителна се оказа третата четвърт, в която Лейкърс надделя с 39-22 и дори поведе с 19 точки, най-много в срещата до този момент. Денвър се върнаха в последната част до само 10 точки след серия от 13-4.
 

Алън Айвърсън бе изгонен 2:10 минути преди края, когато получи две технически нарушения, а Брайънт отбеляза всичките си четири наказателни удара за 122-107.
 

За Нъгетс, които бяха елиминирани в първия кръг от плейофите през предните 4 години, Кармело Антъни и Айвърсън завършиха с по 30 точки.


Дуайт Хауърд записа 25 точки, 22 борби и 5 „чадъра” за своя Орландо Меджик, които водеха през цялото време за крайната победа от 114-100 над Торонто Раптърс.

 

Турската звезда Хидо Тюркоглу добави 21 точки, 6 борби и 6 асистенции за тима от Флорида, които ще бъдат домакини също във втория мач и в сряда сутрин.

 

Орландо вкараха 13 тройки, включително рекорда за НБА за първа част – 9. Те водеха след нейния край с 43-23, а разликата бе двуцифрена след всяка една от другите части.

 

Бившото крило на Макаби Тел Авив Антъни Паркър вкара 24 точки за гостите, които пропуснаха само 1 наказателен от 28 опита.


В Детройт гостите от Филаделфия направиха може би най-голямата изненада в първия кръг от плейофите на лигата след като измъкнаха победа с 86-90.

 

Андре Милър вкара 20 точки, а Уили Грийн добави 17 за победителите, които губеха в един момент от мача с 15 точки.

 

За Пистънс Рашийд Уолас бе най-резултатен с 24 точки, но пропусна да донесе победата на своите в края на мача. Малко по-късно Андре Игуодала вкара два наказателни удара 7 секунди преди края и Фили поведе в серията. Втората среща е в четвъртък сутрин българско време.


В Бостън Рей Алън отбеляза 18 точки, а Кевин Гарнет добави 16 и 10 борби за победата на Селтикс над Атланта Хоукс със 104-81. Третият от „голямото трио” Пол Пиърс също вкара 16 точки, а гардът Ражон Рондо бе най-полезен с 15 точки, 9 асистенции и 6 борби в дебюта си в плейофен мач в НБА.

 

Селтикс нямат спечелена серия от 2003, но това е на път да се промени след като те стартираха от лидерска позиция на Изток.

 

Новобранецът Ал Хорфърд завърши с 20 точки и 10 борби за Атланта.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛА ЛЕЙКЪРС-ДЕНВЪР НЪГЕТС

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОРЛАНДО МЕДЖИК - ТОРОНТО РАПТЪРС

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕТРОЙТ ПИСТЪНС - ФИЛАДЕЛФИЯ 76-ЪРС

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСТЪН СЕЛТИКС - АТЛАНТА ХОУКС

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи