Албена Брънзова печели „българското” дерби в Унгария


Албена Брънзова печели „българското” дерби в Унгария
Албена Брънзова (fibaeurope.com)
21-04-2008 11:54

Албена Брънзова спечели „българското” дерби в поредния кръг от унгарската А дивизия след като нейния МКБ Шопрон се наложи като гост над Севиеп Сегед със 78-58.
 

Играещите в Сегед Милена Томова и Ивелина Вранчева претърпяха своето шесто поражение от началото на сезона. Въпреки това тимът им все още е на трета позиция.
 

След като водеха в резултата след 10 минути игра (15-11), Севиеп допуснаха 28 точки в защита във втората десетка и се оттеглиха с пасив от 9 точки на почивката (30-39). Срещата бе решена в третата част, когато по-голямата класа на гостенките си каза думата и те показаха защо вече няколко години подред играят съществена роля в женската Евролига на ФИБА Европа. След 21-8 за тях в тази четвърт, резултата стана 60-38 и последните десет минути само се доиграха.
 

Милена Томова бе най-резултатния играч на терена с 18 точки, а освен това тя добави и 9 борби. Вранчева завърши с 4 асистенции, но една от най-добрите в срещата бе Брънзова от гостуващия тим. Тя отбеляза 15 точки и овладя 6 борби като покри в голяма степен имащата слаб ден в стрелбата украинска звезда Олександра Горбунова (4 точки).
 

МКБ Шопрон е на второ място във временното класиране след МиЗо Печ. От 23 изиграни мача тимът на Брънзова има само една загуба от лидера, който е без поражение. Двата отбора обаче се срещат идната събота в Шопрон и за да ги задмине в класирането МКБ трябва да навакса загубата от първото завъртане (61-81). След изиграването на този последен кръг ще стартират и плейофите в унгарския шампионат.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи