Радостина Димитрова: Мисля, че можем да стигнем до първа лига


Радостина Димитрова: Мисля, че можем да стигнем до първа лига
Радостина Димитрова (вдясно) атакува коша
21-04-2008 22:51 | gong.bg

Българската баскетболистка Радостина Димитрова и нейният испански тим Виаонети Винарос ще се борят за класиране в първа лига на местния шампионат. Димитрова, която е една от младите надежди на родния женски баскетбол е съотборничка с друга българка -Мария Цанкова.
 

„Всичко е наред. Надяваме се, че ще бием и ще влезем в първа лига. Много искам да успеем. Това ми е мечтата. Добър отбор сме и мисля, че имаме шансове. Уверена съм, въпреки че първите два месеца ми беше трудно, но не се отказвах. Трябваше да покажа какво мога и че съм заслужила да съм тук в Испания. Показах, че мога повече отколкото очакват. Надявам се, че тук хората са доволни. Аз нямам никакви оплаквания. Испания ми харесва и съм доволна от всичко”, споделя Радостина Димитрова от Испания в интервю за Гонг.
 

„Разбирам всичко, но още не мога да говоря. Живея с американка и с нея си говорим на английски. Мария например се справя много добре. Доволна съм, че съм с нея. Добре, че беше тя в началото, когато ми беше трудно. Мисля, че можем да стигнем до първа лига. Играем все по-добре. В началото ни беше трудно, защото не се познавахме. Аз много си харесвам отбора, направо си го обичам. Мисля, че можем да се класираме и много се надявам това да се случи”, казва 22-годишната Радостина Димитрова и добавя, че не е мислила за следващия сезон. „Нека първо видим какво ще направим в плейофите”, е коментарът на Тина на въпрос за бъдещето.
 

По повод идеята на бившия й старши треньор в ЦСКА Георги Божков за възстановяването на „червените ангели”, младата ни състезателка, която се гордее с майка си – една от големите личности в женския ни баскетбол Евладия Славчева, заяви:
„Идеята е много добра, но мисля, че няма да е както миналата година, няма да е същото. Много ще се радвам да има ЦСКА, но ще е различно.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи