Ясни са финалистите на Ученическата баскетболна лига на “Овергаз”


Ясни са финалистите на Ученическата баскетболна лига на “Овергаз”
22-04-2008 12:36

Регионалните турнири на Националната ученическа баскетболна лига на „Овергаз” приключиха и вече са ясни отборите, които ще премерят силите си на финалите на престижното юношеско първенство.  

При момчетата, от 28 отбора, на финалите отиват представителите на Троян, Свищов, Кърджали, Исперих, Ямбол, Пазарджик, с.Първенец и Ботевград.
 

При момичетата от 26 отбора, участвали на регионалния етап, за медалите ще се борят отборите от Севлиево, Свищов, Кърджали, Велики Преслав, Бургас, Панагюрище, Асеновград и Дупница.
 

В регионалните турнири участие взеха 756 млади спортисти от цялата страна. Предстои най-очакваната и атрактивна част на баскетболната лига-нейните финали.
 

Общо 3217 деца, организирани в 242 отбора, участваха в тазгодишното издание на Националната ученическа баскетболна лига на Овергаз. Отборите са от 34 града на страната.
 

Проектът е съвместно дело на спортен клуб „Овергаз” и фондация „Млада България”. Целта на проекта „Ти можеш”е да се обогати спортния календар на децата, родени през 1994, 1995 и 1996 година, както и да даде възможност на треньорите да селекционират талантливи деца за баскетболната игра.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи