Левски и ЦСКА искат в Балканската лига


Левски и ЦСКА искат в Балканската лига
Левски и ЦСКА желаят да играят в Балканската лига
23-04-2008 18:04 | gong.bg

Мъжките отбори на Левски и ЦСКА обявиха желанието си за участие в Балканската лига от следващия сезон.
 
„Сините” се представят на ниво тази година и имат амбиции за излязат на международната сцена догодина. Лично президентът на „сините” Юлия Боянова обяви пред Гонг, че клубът вече е заявил желанието си да се пусне в дебютния сезон на Балканската надпревара.
 
Малко по-рано днес ЦСКА също изяви желание да влезе в надпреварата. Шефовете на клуба се събраха на извънредно събрание и се обединиха около намерението да направят всичко необходимо за осъществяването на тази цел.
 
Балканската лига ще включва 10 клуба от пет държави, като всяка ще има по два представителя. Това означава, че ЦСКА и Левски ще се конкурират с другите желаещи от България да участват в този шампионат.


„Мисля, че е съвсем нормално с този млад, прогресиращ отбор да има и апетит за поява на международната сцена, така че заявихме нашето желание за участие в Балканската лига. Да се надяваме, че ще отговорим на всички критерии на организаторите и ще сме един от двата български тима, които ще участват в надпреварата. Много бих желала това да стане. Състезанието ни устройва, защото ще даде възможност на няколко отбора да използват международната сцена за още допълнително трупане на опит, което е чудесно като идея и мисля, че идва навреме”, сподели президентът на БК Левски Юлия Боянова.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи