Митко Ангелов срещу ПАО в плейофите в Гърция


Митко Ангелов срещу ПАО в плейофите в Гърция
Димитър Ангелов ще играе в плейофите на Гърция
23-04-2008 20:22 | gong.bg

Българският национал Димитър Ангелов ще играе в плейофите на гръцкото първенство още в първия си сезон с екипа на Олимпия Лариса. Тимът на Ангелов се класира буквално края на редовния сезон, в последния 26-ти кръг, благодарение на победа над Паниониос с 84:73. Така Лариса зае последното, осмо място, даващо право на участие в плейофите, като изпревари Егалео благодарение на победите от директните двубои между двата отбора. Поражението на АЕЛ от Маруси със 74:90 също изигра своята роля в класирането.
 

Двубоят бе равностоен, като в отделните части резултатът се движеше 12-17, 36-38, 57-58, 84-73. Едва в последната четвърт Лариса успя да се откъсне и благодарение на здравите си нерви, да стигне до успеха. За втора поредна година Олимпия ще играе плейофи, като в първи кръг ще има тежък сблъсък с Панатинайкос.
 

Митко Ангелов завърши с четири точки за 18 мин на паркета, а Майкъл Кинг бе над всички с 27 точки и 4 борби.
 

Последният кръг в гръцката суперлига бе много интересен, тъй като освен плейофните места, се решаваше и съдбата на един от най-големите клубове – ПАОК. Тимът бе застрашен от изпадане, но благодарение на резултатите от останалите мачове, се спаси, въпреки поражението от Арис със 74:75. Мачът бе изключително драматичен, като често бе прекъсван и умишлено забавен, за да се изчака краят на останалите срещи от кръга.
 

Плейофите в Гърция започват веднага след Великден, за тях се класираха още Олимпиакос, Арис, Паниониос, Панелиниос, Маруси и АЕК.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи