Ямбол се класира за четвъртфиналите


Ямбол се класира за четвъртфиналите
Говедаров отново най-добър
23-04-2008 20:48

С лесна победа над гостуващият Академик Варна, Ямбол продължи напред в плейофите. В третият мач домакините най-после показоха защо играят в А1 и убедително надиграха варненци с 105:86. След 2-1 в серията Ямбол на 26.04. гостуват на Левски в първия четвъртфинален двубой.


Началото на мачът бе равностойно с бърза и динамична игра. След средата на частта обаче, Ямбол засилиха защитата и с няколко бързи атаки поведоха, като успяха да вкарат гросмайсторските 32 точки за 10 минути игра.

 

Вторият период продължи също така вихрено за домакините, като с бърза и комбинативна игра успяваха да оставят човек на чиста позиция. Много силно игра започналият като титуляр Павел Маринов, а Кирило Скуматов се пребори с Балев под коша. Силна игра за пореден мач показа и Станислав Говедаров. От гостите Юри Казасов „поддържаше огъня” с индивидуални пробиви. Така след като позволиха на Академик да вкарат само 17 т., на полувремето Ямбол се оттеглиха с комфортна преднина от 25 т. – 61:36. 
 

Третата четвърт обаче домакините може би решиха, че срещата е свършила и заиграха безидейно и разконцентрирано. Те зациклиха и за 5 минути игра вкараха едва 6 точки. От това обаче, Академик не успяха да се възползват и разликата се задържа на 25 т. Последваха силни минути за Вадим Река, който изригна от линията за 3 точки и вкара 4 тройки от 5 опита и разликата достигна 33 т. От там нататък мачът се доигра, като влязоха резерви и за двата отбора.
 

Интересното в този двубой беше, че Николай Балев вкара само 4 от 17 наказателни удара, като от тях 4 дори не докоснаха ринга, а освен това той тресна и няколко „греди”. Въпреки това той и Юри Казасов  са с по 18 т. За Ямбол над всички отново е Станислав Говедаров, вкарал 23 т., следван от Мартин Дурчев с 18 т.  
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ВАРНА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АКАДЕМИК ВАРНА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВИЯ КРЪГ НА ПЛЕЙОФИ 2008 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВИЯ КРЪГ НА ПЛЕЙОФИ 2008 

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи