Каре победи за Рилецо срещу Монтана, среща ги в първия кръг на плейофите


Каре победи за Рилецо срещу Монтана, среща ги в първия кръг на плейофите
Галина Станчева завърши с 19 точки
24-04-2008 21:49

Женският състав на Рилски спортист направи каре победи в редовния сезон срещу Монтана 2003 след най-убедителната победа над този тим досега с 99-79. Днес като гост отборът от Самоков постигна четвъртата си победа навън през тази година в шампионата като разби местния тим и бъдещ съперник в първия кръг от плейофите. Това бе първата победа като гост за момичетата на Иван Лепичев от 3 февруари, когато те биха Славия в София.
 

Монтана успя да удържи резултата само в първата четвърт, след която губеше с 15-18. Гостенките обаче се разиграха във втората десетка, когато отбелязаха 33 точки и натрупаха преднина от 13 точки на почивката (38-51). Разликата бързо нарасна до 20 плюс в полза на гостенките в третата част и оттам до края мачът се доиграваше. Една точка не достигна на тима от Самоков да постигне трицифрен резултат за втори път тази година.
 

Рилски спортист направиха рекордните за сезона 25 отнети топки, които съвсем закономерно доведоха до множество бързи атаки и лесни кошове. Бяха отбелязани цели 40 коша за 2 точки (също рекорд за сезона), но пък от далечно стрелбата не вървеше (само 3 от 18 – 16.7 %). Това обаче не рефлектира върху третата по убедителност победа в този шампионат.
 

Играта на Монтана 2003 се въртеше отново около Цветомила Петрова и Надежда Симеонова както в последните срещи на този тим. Петрова вкара 34 точки, но стреля само 2 от 13 от зоната за 3 точки. Симеонова завърши с 28 точки и 9 борби.
 

Шест състезателки на Иван Лепичев завършиха с двуцифрен актив. Агнеса Дойчинова бе отново най-резултатна с 20, Христина Иванова и Галина Станчева добавиха по 19, а Ива Терзиева, Ралица Василева и Деляна Коева се отчетоха с по 10 точки.
 

Плейофите стартират следващата сряда, когато в новата Арена Самоков същите два отбора ще премерят сили. Играе се до две победи от три мача, а победителят от серията се изправя срещу Дунав Еконт на полуфинала.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА МОНТАНА 2003

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ 
 
ТОП 10 НА ПОСЛЕДНИЯ (24-И) КРЪГ 
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи