Мачът Триумф и Динамо Москва в Русия се преиграва, сурови наказания за съдиите


Мачът Триумф и Динамо Москва в Русия се преиграва, сурови наказания за съдиите
Домеркант илиза отново за първи мач днес
25-04-2008 13:47

Днес ще се изиграят вторите срещи в три четвъртфинални плейофи от първенството на Русия. В последната от тях, между съставите на Триумф Люберци и Динамо Москва това ще бъде първи мач, въпреки че те вече играха преди няколко дни. 
 

Баскетболната федерация на Русия взе решение срещата да се преиграе поради това, че решителния кош бе отбелязан извън редовното време. При две точки за Динамо Москва и оставащи 0.3 секунди на електронното табло, Триумф Люберци вземат тайм аут и след него бележат невероятна тройка от центъра. Официалните лица зачитат коша, а разочаровани от изхода Динамо Москва подават жалба. Изчислено е, че за толкова малко време може да се отбележи само когато топката е хвърлена на „alley hoop” и трябва само да се докосне, за да се вмъкне в това време. Кошът на играчът на Триумф Люберци Сергей Топоров обаче идва от центъра след като той хваща топката и я изстрелва, което комисията към Русийската Федерация определя като цялостно движение за много повече от 0.3 секунди. Принципно зад океана специалистите изчисляват, че са нужни минимум 0.6 секунди за такова движение, след като топката е хваната. Шест часа бяха нужни на хората от баскет-централата да вземат решение мачът да бъде преигран.


Освен това бяха наложени и сурови наказания на официалните лица, обслужващи срещата: дежурният делегат Владимир Шамис получи доживотна дисквалификация, старши съдията Сергей Буланов е наказан за една година, докато другите двама рефери Александър Горшков и Кирил Белолуцкий ше бъдат аут от терените за 6 месеца.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи