Очакван успех за Балкан, на победа от полуфинал


Очакван успех за Балкан, на победа от полуфинал
Мортън отново най-добър за Балкан
26-04-2008 21:18

Балкан спечели очакван успех и вече е на победа от класиране на полуфинал в тазгодишните плейофи на шампионата на страната. Днес в залата си в Ботевград те се наложиха над ЦСКА Интерлоджик с 82-69 и взеха първа победа в серията.
 

Балкан стартира силно и поведе с 5-0, но ЦСКА успя да изравни при 7-7. Последва серия от 9-0 за домакините, при която те натрупаха добра преднина, която се задържа почти до края на частта. Тогава гостите намалиха до четири точки, но кош на Радев направи резултата 26-20 както и завършиха първите десет минути.
 

В началото на втората част Балкан поведе с 35-22, след като тимът играеше далеч по-добре. В следващите няколко минути разликата се задържа на над десет точки, но гостите не се предаваха и успяха да свалят до пет, 2.30 преди края на полувремето. За тяхно съжаление резултата не успя да се задържи така, домакините добавиха нови три точки и се оттеглиха на почивка с преднина от осем, 47-39.
 

Още в началото на второто полувреме Балкан поведе отново с над десет точки, като този път разликата се задържа така. На моменти преднината на тима достигна дори 18 точки. Гостите намалиха до 12, но кош на Билбия фиксира резултат от 71-57 след три части.
 

ЦСКА стартира с четири поредни точки последната част, но домакините не позволиха разликата да падне още. Те контролираха събитията на терена и в крайна сметка се поздравиха с победата за радост на ботевградската публика.
 

Петимата титуляри на старши-треньора Георги Младенов завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен за пореден път бе Дуейн Мортън с 19 точки, а Павле Болковац добави 18. В състава на домакините след дълго отсъствие се завърна Бойко Миленков. Гардът за последно игра на 22 декември миналата година, а днес престоя на терена 5 минути, подаде асистенция и отне 1 топка от съперника.
 

За ЦСКА на ниво се представиха Джош Уошингтън с 25, който вкара и най-много в мача, а Христо Николов, който добави 20.
 
Втората среща от серията е във вторник, но в столичната зала "Христо Ботев" с начален час 18.00.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЦСКА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи