Първа крачка към историята за Сънс


Първа крачка към историята за Сънс
Диау бележи пред погледа на Паркър (AP Photo)
28-04-2008 10:34

Раджа Бел и Борис Диау най-после показаха това на което са способни и за щастие на Финикс Сънс се случи точно навреме, за да ги спаси от елиминиране.
 

Бел завърши с 27 точки, 6 борби и 5 асистенции, докато Диау добави 20 точки, 10 овладени топки и 8 завършващи подавания за победата със 105-86 над Сан Антонио Спърс в мач номер 4 от четвъртфиналите на Западната конференция.
 

Стив Неш отбеляза 15 точки, а Шакил О’Нийл завърши с дабъл дабъл – 14 точки и 12 борби за Сънс, които намалиха резултата в серията на 3-1. Мач номер 5 е в Сан Антонио в сряда сутринта, а Финикс нямат право на повече загуби.
 

За победата на „слънцата” с най-голяма заслуга бяха резервите, които покриха слабата изява на един от най-добрите състезатели Амари Студамайър, който вкара само 7 точки.
 

Самата среща бе точно копие на предишната, но ролите бяха разменени. Финикс бяха разбити в третата среща най-вече благодарение на френския гард Тони Паркър, вкарал 41 точки. Загубата бе поставила Финикс в неудобна ситуация да направят нещо, който нито един отбор не е правил досега – да се върнат от 0-3 и да спечелят серия в плейофите.
 

Сънс направиха първата крачка към това след блестяща игра на Бел и Диау, които отсъстваха в първите три срещи от серията.
 

В мач номер 3 дуото отбеляза само 15 точки, а още повече Диау не успя да се справи в защита със сънародника си Паркър.
 

Сънс си бяха взели поука от предния мач като водеха с цели 21 точки в първата четвърт на мача тази нощ. В средата на частта резултата бе 20-5, а в края й аванса бе 34-13 за домакините. Гостите имаха слаб процент на стрелба (само 21 %), най-малко досега в серията за една четвърт.
 

Леандро Барбоза, който вкара 15 точки като резерва вкара тройка 1.4 секунди преди края на третата част за 93-65 и подпечата победата на своя тим.
 

В последната четвърт двамата треньори извадиха своите основни състезатели, но това не им попречи да бъдат в мача до края. За това говори и дисквалификацията на Майк Д’Антони 3:40 минути преди края, когато отборът му водеше с 32 точки разлика.
 
Паркър вкара 18 точки, а Тим Дънкан добави 14 и 10 борби за Сан Антонио. Те завършиха срещата с процент на стрелба само 39 % (32 от 82). 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФИНИКС - САН АНТОНИО

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи