Хорнетс бие в Далас след 10 години, Детройт изравни на Фили


Хорнетс бие в Далас след 10 години, Детройт изравни на Фили
Тейшон Принс (AP Photo)
28-04-2008 11:08

Ню Орлиънс Хорнетс не можаха да победят в Далас Маверикс в предишните си 14 срещи. За последно това се бе случило през януари 1998, но тази нощ серията бе прекъсната след като Хорнетс спечелиха победа с 97-84 и вече водят с 3-1 в серията. Те са на победа от класиране за полуфинала на Западната конференция, а шансовете им значително се увеличават, тъй като следващия мач е в Ню Орлиънс.
 

Дейвид Уест вкара 10 от своите 24 точки в началото на второто полувреме, когато гостите натрупаха преднина.
 

Дирк Новицки завърши с 22 точки и 13 борби, а Джейсън Тери отбеляза 20 точки за Далас, но и това не помогна на отборът на Марк Кюбън да изравни серията. Джош Хауърд имаше слаб ден в стрелбата си (само 3 от 16), а Джейсън Кид бе изгонен за неспортсменски фал срещу Джанеро Парго 7:16 преди края на мача като имаше към този момент само 3 точки, 3 асистенции и 4 борби.
 

Крис Пол не бе тази доминиращата фигура, както в първите два мача в Ню Орлиънс и въпреки всичко изигра голяма роля за постигането на първата си плейофна победа като гост в кариерата си. Той вкара 16 точки, подаде 8 асистенции и хвана изключителните за ръста си 7 борби.



В същото време във Филаделфия Тейшон Принс вкара 23 точки и помогна на своя Детройт Пистънс да изравни серията в четвъртфиналите на Изток срещу местния 76ърс на 2-2.
 

Пистънс губеха с 14 точки в началото на мача, но в крайна сметка направиха обрат за крайното 93-84 и си върнаха шансовете за класиране напред. Те ще бъдат домакини на следващия мач в сряда сутрин преди серията да се върне отново във Филаделфия за мач номер 6. Както е известно играе се до 4 победи.

 

Рашийд Уолас вкара 20 точки и добави 10 борби, докато Ричард Хамилтън се съвзе след трагичната стрелба през първото полувреме (1 от 10) и завърши с 18 точки. Плеймейкърът на тима Чонси Билъпс също вкара 18 за гостите.
 

Андре Игуодала пропусна 10 от последните си 11 стрелби и завърши само с 12 точки, докато родения в Хаити Самюел Далембер отново направи дабъл дабъл с 12 точки и 12 овладени топки. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДАЛАС – НЮ ОРЛИЪНС 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФИЛАДЕЛФИЯ - ДЕТРОЙТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи