Левски елиминира Ямбол, класира се за полуфиналите


Левски елиминира Ямбол, класира се за полуфиналите
Левски се справи с Ямбол
29-04-2008 21:28

Левски успя за втори път да надиграе Ямбол с резултат 89-80, този път като гост и се класира за полуфиналите на плейофната серия. Въпреки страхотната подкрепа от публиката домакините не успяха да стигнат до 3-ти мач. Така сезона за Ямбол приключи като остават на седма позиция. Те водеха почти до края срещата, но не успяха да издържат в последните 4 минути.
 

Двубоят започна добре за ямболци и с няколко бързи атака поведоха в резултата. Много силно започна Станислав Говедаров като в първата част вкара 11 точки, а и много добре организираше отбора си. В началото на вторият период обаче му бе свирено спорно 4-то нарушение, а ведната след това бе отсъдено и техническо и Ямбол остана без основният си гард и реализатор. Въпреки това домакините заиграха много мобилизирано и с добре организирана игра задържаха преднината си. На полувремето резултатът бе 46-39 и това предполагаше оспорвани 20 минути.
 

През третата част Ямбол вдигнаха оборотите и увеличиха преднината си до 14 точки. Много силно заиграха Кирило Скуматов и Вадим Река, като успяха да спечелят борбата под коша. Добре се включи и Иван Марчев. Въпреки това, в края на третата част Ямбол направиха няколко грешки, от които опитният отбор на Левски се възползва и успяха да спечелят периода с 1 точка и разликата падна на 6 точки.
 

В началото на заключителните 10 минути за 5 нарушения излезе и Стойо Чолаков, като така отборът остана без гардова линия. Липсата на Говедаров беше очевидна и отборът зацикли в атака. Левски заиграха на по-високи обороти, приложиха зонова защита, която максимално затрудни противника. Те успяха да си върнат борбата под коша и след серия 13-0, 5 минути преди края резултата бе изравнен – 75:75. Кирило Скуматов също напусна за 5 лични нарушения и това предреши изхода на двубоя.


За Ямбол с най-много точки е Вадим Река – 17 и 13 борби, следван от Кирило Скуматов с 16. Много силен мач за Левски направи Станислав Славейков, вкарал 20 и овладял 13 борби, като 8 са в атака. Христо Захариев и Асен Великов реализираха по 12 точки. 
 

На пети май, в понеделник Левски посрещат Балкан в първият полуфинален двубой.  
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008  
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи