Силен Калоян Иванов за Менорка, пропуска със сирената тройка


Силен Калоян Иванов за Менорка, пропуска със сирената тройка
Калоян Иванов (EFE)
01-05-2008 09:56

Калоян Иванов изигра много силен мач за своя тим ВивеМенорка и малко му остана да се превърне в герой в него. Губейки с 2 точки (78-80) като гост на Естудиантес в Мадрид, Иванов стреля от тройката със сирената, но топката дойде „къса”.
 

Пред над 10 000 зрители в препълнената Телефоника Арена в испанската столица се срещнаха два тима от най-добрата испанска лига АСВ, застрашени от изпадане в по-долната LEB. Особено важна бе срещата за домакините, които за да оцелеят трябва да постигнат победа и в последния кръг. В него ВивеМенорка посреща Гран Канария, които се намират точно под чертата за класиране в плейофите и няма за какво да играят. За да са сигурни в оставането си ВивеМенорка трябва да постигнат победа. В момента една победа разделя класирането от 12-о до 17-о място, като един от тях ще изпадне.
 

Гостите от Менорка водеха през по-голяма част от срещата, но чрез подкрепата на публиката и няколко съдийски аванти Естудиантес се върна в срещата. Краят бе много драматичен, а победителят както разбрахте се реши в последните секунди.
 

Иванов бе на терена 25 минути и бе един от най-добрите за своя отбор с коефициент 14. Единствено гардът Марко Маринович бе по-добър с коефициент 20. Иванов отбеляза 15 точки и грабна 5 борби. За домакините Ернан Хасен завърши с 22 точки преди да излезе за 5 лични нарушения.

 

Днес са останалите три срещи от предпоследния кръг в АСВ, а на 9-и май е последния.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи