Небивал интерес към Файнъл Фор-а на Евролигата в Мадрид


Небивал интерес към Файнъл Фор-а на Евролигата в Мадрид
Файнъл Фор-а стартира в петък
01-05-2008 12:47

Файнъл Фор-а на Евролигата стартира утре в Мадрид, а от централата съобщават, че интереса към събитието е изключително голям. Телевизии от 159 страни ще отразяват събитието като се очаква мачовете да бъдат наблюдавани от приблизително 1.7 билиона зрители. Акредитираните журналисти, които ще отразяват Файнъл Фор-а са повече от 600 от 31 страни. Разбира се за трета поредна година BulgarianBasket.com ще има представители на най-голямото събитие за клубен баскетбол на стария континент. От Мадрид очаквайте кореспонденциите на Александър Сотиров. Освен него сайтът като медиен партньор на Евролигата за този сезон получи допълнителни покани за присъствие на финалната четворка този уикенд.
 

„Евролигата благодари на всички медии в световен мащаб, които показаха с техния интерес колко значимо събитие е Файнъл Фор-а в Мадрид,” каза Джорди Бертомеу. „Файнъл Фор-а стана едно от най-значимите спортни мероприятия в света и в големия брой регистрирани медии ние виждаме доказателството за това.”
 

В петък са първите две срещи, полуфиналите в които ще играят от 19.00 часа българско време Монтепаски-Макаби и от 22.00 ТАУ Керамика-ЦСКА Москва.
 

Фенове от 159 страни ще могат да наблюдават мачовете на живо като сред тях са 46 страни в Африка, 25 в Карибите, 23 в Централна Америка, както и в Япония, Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и други. В Африка мачовете ще могат да се гледат на френския Canal +, докато в САЩ и Канада това ще стане посредством NBA TV
 

Зрителите в България естествено ще могат да проследят срещите директно на Ринг ТВ, каналът който излъчва вече втора година срещите от най-силното издание за клубен баскетбол в Европа.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи