Берое 07 може да изиграе всичките полуфинали в Бургас


Берое 07 може да изиграе всичките полуфинали в Бургас
01-05-2008 15:09

Женският тим на Берое 07 е само на победа от класиране на полуфинал в плейофите на тазгодишния шампионат. Старозагорският тим води на Славия с 1-0 и утре гостува в София за мач номер 2. За всеки случай те имат и домакинско предимство в решаващия трети мач, ако се стигне до него. На полуфинала Берое 07 по всяка вероятност ще срещне Лукойл Нефтохимик, който е абсолютен фаворит срещу НСА. Полуфиналните двубои са предвидени за 10 и 11 май на терена на отбора с по-добър точков актив от редовния сезон, а на 14 и 15 май на терена с по-лошо класиране. Играе се до три победи от пет мача.


Евентуалният двубой на 14-и май в Стара Загора е под въпрос поради заетост на зала „Общинска”, където Берое 07 играе домакинските си срещи. От клуба се жалват, че БФБ отказва да измести с ден двете срещи, за 15 и 16 май. За да го стори баскет централата трябва да има съгласието и на другата страна, в случая тази на Лукойл Нефтохимик. Бургазлии обаче са твърди и отстояват на своето срещите да бъдат на 14 и 15-и май.


„Ако трябва дори ще направим и този компромис на Лукойл Нефтохимик и ще изиграем домакинските си срещи в Бургас,” заяви Делчо Делчев от Берое 07. „Няма как да изиграем срещата на 14-и в Стара Загора, тъй като залата е заета с републиканско първенство по борба. Ако искат да играем на 14 и 15 май, ще трябва да играем на друго място, искахме в Русе, но ни казаха, че трябва да в посока към отбора-гост. Така, че сме взели решение това да бъде Бургас.”


Потърсихме БФБ и оттам ни уведомиха, че програмата за плейофите е направена още през август 2007, клубовете са уведомени и е трябвало да запазят залите си за тях. Сега без съгласието на другата страна промени няма как да се направят.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи