ТАУ Керамика - ЦСКА Москва (превю)


ТАУ Керамика - ЦСКА Москва (превю)
Андерсен ще се бори със Сплитер (cskabasket.com)
02-05-2008 12:39

Двойката ТАУ Керамика - ЦСКА Москва ще определи единия финалист на Файнъл Фор-а на Евролигата. ЦСКА ще участва за шести пореден път в турнира на финалната четворка, след като спечели титлата през 2006 г. и стигна до финала миналата година. Тау Керамика пък е участник в последните четири Файнъл Фор-а. Единственият път, когато те стигнаха до финал обаче бе през 2005, когато елиминираха точно ЦСКА Москва на полуфинал в руската столица.

 

Двата отбора вече се срещнаха през редовния сезон и ЦСКА Москва спечели на два пъти. Единият успех бе исторически, тъй като прекъсна серията от 30 поредни победи у дома на ТАУ във Витория. Според специалистите съперниците се познават много добре и ще имат много малко възможности за изненада.

 

Тео Папалукас и Джей Ар Холдън продължават да чупят рекорди с техния шести пореден Файнъл Фор след като са единствените състезатели с такова постижение. Единствените играчи на ТАУ, които са участвали във финалната четворка през последните четири години, са Серхи Видал, Пабло Приджони и Тиаго Сплитер. Видал пък от своя страна е играл в първия финал на Евролигата с ТАУ през 2001 година.

 

Холдън, Виктор Хряпа и Захар Пашутин могат да се присъединят към списъка от играчи, които са спечелили Евролигата и в същото време са европейски шампиони със своите страни. Преди тях това са правили само Папалукас, Предраг Данилович и Шарунас Ясикевичус, всичките включени сред най-добрите баскетболисти и знаменитости на Европейския баскетбол през последните 50 години.

 

Феновете ще могат да наблюдават два от най-добрите отбори в Евролигата с възможно най-добрия сценарий, а именно – битка за място в големия финал в неделя вечер.

 

ТАУ КЕРАМИКА - ЦСКА МОСКВА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи