Мирза Телетович: Готови сме да спечелим титлата


Мирза Телетович: Готови сме да спечелим титлата
Мирза Телетович
02-05-2008 15:17 | Александър Сотиров

Мирза Телетович е едно от интересните имена в селекцията на Невен Спахия. Младото крило, чието име се спрягаше за миналогодишния драфт на НБА смята, че е крайно време ТАУ да направи нещо по-сериозно от достигане до Файнъл Фор. Ето какво сподели Телетович за BulgarianBasket.com.


Това е четвъртото поредно участие на ТАУ Керамика във Файнъл Фор на Евролигата. Смяташ ли, че най-накрая ще успеете да спечелите титлата? 

"Разбира се, сега сме много опитен отбор, вече участваме за четвърти път и мисля, че вече е време. Трябва само да слушаме и правим това, което ни казва треньорът, също както трябва да започнем силно от самото начало и да се борим до последно."

 

В медиите имаше информации за сериозен скандал между Уил Макдоналд и старши-треньора Невен Спахия, каква е атмосферата в отбора в момента?

"Да, наистина имаше такъв момент, но сега всичко е наред. Уили тренира нормално с нас, и няма нищо, от което да се притесняваме."

 

Какво мислиш за съперникът в полуфинала – ЦСКА Москва, все пак те спечелиха Евролигата преди 2 години в Прага?

"ЦСКА е много добър отбор, но не и непобедим. Не са толкова суперсилни, както ги изкарват повечето медии. Просто трябва да играем нашата игра, да се борим и да сме концентрирани през всичките минути. Ще видим какво ще стане."

 

Какво е мнението ти за българския баскетбол, игра срещу България в евроквалификациите?

"Почти всяка година играем срещу България, независимо дали в подготвителни мачове или квалификации. Мисля, че имате отбор на едно добро европейско ниво."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи