Звика Шерф: След като поведохме, италианците не бяха уверени в себе си


Звика Шерф: След като поведохме, италианците не бяха уверени в себе си
Звика Шерф
03-05-2008 01:02

 Старши треньорът на Макаби Тел Авив Звика Шерф:

„Изиграхме много добра втора четвърт след като направихме точно обратното през първата. Когато видях всичките играчи с наведени глави на полувремето, им казах – Момчета, само 12 точки са, това е нищо. Трябва да си повярваме, че можем да спечелим. След почивката играхме далеч по-добре в защита, много по-агресивно и запонахме да стреляме по-добре. И когато за първи път успяхме да поведем, видях как италианците не бяха вече уверени в себе си. Получихме голяма помощ от Алекс Гарсия, той има голямо сърце колкото от Тел Авив до Бразилия.

От първия ден, когато се класирахме за полуфиналите започнахме да разучаваме отбора на Сиена. Истината е, че те са един много организиран отбор, много неща правят отлчино. Опитахме се през последните две седмици да направим така, че да разбием тяхната система.  Сиена хванаха 10 борби през първото полувреме и само 2 през второто. През първото полувреме не успяхме да спрем Макинтайър, но всичко дойде на мястото си през второто, когато Шарп и Гарсия поведоха тима. След 22 опита от тройката за италианците през първото полувреме трябваше да обясна на играчите, че трябва да ги използваме за контраатаки. Това и направихме през второто полувреме. Феновете ни подкрепяха и имат своя заслуга за обрата в мача.
Сега трябва да не говорим много и да си починем. Всеки треньор иска да спечели финала. На самия него битката разбира се ще бъде голяма.”


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи