Симоне Пианиджани: Сиена е клуб с големи амбиции, ние не свършваме дотук


Симоне Пианиджани: Сиена е клуб с големи амбиции, ние не свършваме дотук
Симоне Пианиджани (Монтепаски Сиена)
03-05-2008 01:20

Старши треньорът на Монтепаски Сиена Симоне Пианиджани:

„Поздравления за Макаби Тел Авив за това, че те отново ще играят на финал. Направихме доста неща както трябва, когато започнахме срещата. Контролирахме срещата до почивката. Когато стреляш от свободни позиции, трябва да вкарваш. В третата част пропуснахме да бележим, а и не успявахме да вземем борбите си. Опитахме се, но просто стрелбата не ни вървеше.

Стоунрук натрупа фалове в началото, а Макаби се опитваха да играят с по-ниска петица. По-късно допуснахме играч като Шарп да вкарва след като знаем, че той е правил това често в мачове от Евролигата преди. Знаехме, че за да спечелим мача трябва да диктуваме ритъма на игра. След контузията на Каукенас нашата тактика бе да подаваме по-бързо топката по периметъра.
Не искам да виня играчите. Те се бориха до края и срещата бе интересна за зрителите. Малко съм тъжен, тъй като исках да играем на финал. Но в същото време съм горд, че сме тук и играем мачове на този Файнъл Фор. Сиена е клуб с големи амбиции, ние не свършваме дотук. Очевидно е, че имаме нужда от нещо. Може би следващия път ще имаме в отбора и играч от сорта на Шарп, който ще реши срещата в наша полза.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи