Еторе Месина: Церемонията преди мача ме разконцентрира


Еторе Месина: Церемонията преди мача ме разконцентрира
Еторе Месина (ЦСКА Москва)
03-05-2008 02:02

Старши треньорът на ЦСКА Москва Еторе Месина:

„Много труден мач. Тау бяха много добре подготвени и ни затрудниха много, особено през първото полувреме. Те нарушиха много от нашия ритъм в атака. Играхме нервно и хубавото е, че ние не трябваше да променяме нищо от първото полувреме. През второто полувреме дойде нужния баланс между ниски и високи играчи. Много от тях се раздадоха, нормално е сега да бъдем изморени, но пък щастливи. За момент мислех да променям стратегията на полувремето. Но прецених, че не е подходящо да го направя. Ако играта не ни спореше и не вършихме нещата добре, може би ще дойде момента да заиграем по-сполучливо. Ако бяхме направили промени, тогава можеше да се случи по-лошото.

Много специален момент за мен е да съм на финал отново. Щастлив съм, че ще бъда част от него за седми път. Сега обаче трябва да се фокусираме върху срещата в неделя, защото ако победим, тогава ще сме постигнали целта. Ще бъде финал между два известни отбора.
Почувствах се като малко момче по време на церемонията и бях загубил концентрация по време на загрявката и дори в началото на мача. Няма как да го скрия и не се притеснявам да го кажа. Но да видя толкова много герои наведнъж бе нещо много специално за мен. Бях като дете в Дисниленд, виждайки толкова много от моите идоли. Наистина ме разконцентрира.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи