Следващият Файнъл Фор на Евролигата в Берлин


Следващият Файнъл Фор на Евролигата в Берлин
Супермодерната The O2 в Лондон
04-05-2008 14:20

Евролигата подписа договор с AEG, организация която се счита за една от най-добрите компании в строителството на модерни съорежения. Веднага след като анонсираха контракта, бе обявен следващият град, който ще бъде домакин на Файнъл Фор през 2009 година. Това ще бъде Берлин, а срещите ще се състоят в строящата се в момента зала O2 Уърлд Арена. По план се предвижда съоръжението в германската столица да бъде готово през септември тази година.
 
Изпълнителният директор на Евролигата Жорди Бертомеу обяви също, че Лондон също ще получи домакинство на една от следващите две Финални четворки – през 2010-а или 2011-а.
 
AEG е компанията, построила супер модерната зала The O2 в Лондон, както и Стейпълс център в Лос Анджелис. Залата в Лондон прие през миналата есен мачът между отборите на Бостън Селтикс и Минесота Тимбърулвс от турнето им в Европа. Освен това финалите на Олимпийските игри в Пекин ще бъдат проведени в баскетболна зала, изградена от същата организация - AEG. Те имат състав от над 15 000 работници и са известни с това, че благодарение на тях Дейвид Бекъм подписа договор с футболния Лос Анджелис Галакси.
 
В последно време чрез AEG бяха осъществени концертите на такива музикални звезди като Бон Джоуви, Селин Дион, Род Стюърт и Джъстин Тимбърлейк.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи