Трейджън Лангдън – MVP на финала на Евролигата


Трейджън Лангдън – MVP на финала на Евролигата
Трейджън Лангдън-MVP (Sonia Canada)
05-05-2008 02:48

Един от най-стабилните играчи през последното десетилетие, Трейджън Лангдън бе избран за най-полезен играч на Файнъл Фор-а на Евролигата в Мадрид. Американецът вкара 21 точки и овладя 7 топки. На 13 май той става на 32 години и вече има две спечелени титли в Евролигата и е играл ан четири финала. Лангдън преди това бе победител с ЦСКА през 2006 година, а пък на миналия достигна финал срещу Панатинайкос. Той е играл на финала на Евролигата и през 2003 година с отбора на Бенетон Тревизо.
 
Роден в Пало Алто, Калифорния, Лангдън е страхотен стрелец, а в неделя вечер изигра един от най-добрите си мачове. Той бе 2/2 за 2 точки, 4/5 за три точки и 5/6 от наказателната линия. Освен борбите той добави и 2 отнети топки и 1 асистенция за коефициент от 33, най-висок във финал на Евролигата от постижението на Антъни Паркър през 2004 с 34.
 
След четири години в Дюк Юнивърсити, Лангдън игра в НБА за Кливланд Кавалиърс преди да се озове в Бенетон Тревизо и започне европейската си кариера. За 6 сезона в Европа той спечели италианската лига с Бенетон, турската с Ефес Пилзен и две титли в Русия с ЦСКА Москва. Лангдън има шанс за още една титла този сезон.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи