Левски – Балкан (превю)


Левски – Балкан (превю)
Левски срещу Балкан е по-интересната серия
05-05-2008 11:23

Днес са първите два полуфинала от плейофите на мъжкото първенство. В София от 17.30 Левски посреща Балкан, докато в Правец от 18.00 Лукойл Академик играе срещу Спартак Плевен.

В сериите се играе до 3 победи от 5 мача, а формата е 2-2-1, тоест първите две и последната среща са на терена на отбора с по-добър резултат по време на редовния сезон.
 

Левски и Балкан се срещнаха четири пъти през тази година и сините водят с 3-1. Тимът от Ботевград спечели единствена победа в първата си среща между двата отбора на 10 ноември 2007. Оттогава обаче мина доста време, а Левски записаха три поредни успеха над Балкан като най-убедителния дойде в Ботевград.
 

И двата отбора не срещнаха особено големи трудности на четвъртфиналите. Левски се справи с Ямбол, въпреки че губеше втория мач до началото на последната част. Все пак по-високата класа на „сините” си каза думата и те се класираха по-бързата процедура на полуфинал.
 

Същото стори и Балкан след два силни мача срещу разглобения тим на ЦСКА. Особено добре гостите от Ботевград играха във втората среща в София, където не дадоха никакъв шанс на „червените” да си помислят за още мачове в серията.
 

Големият отсъстващ в тази серия ще се казва Златин Георгиев, който е с контузия, която го вади до края на този шампионат. Все пак в лагера на Левски има състезатели, които могат безпроблемно да запълнят тази празнина. Треньорите на Левски използват повече играчи в ротация и това може да покрие липсата на Голди.
 

Срещата в София ще протече при сериозни мерки за сигурност. Ръководството на Левски е отпуснало полагащия се брой пропуски за гостуващия тим, но техните фенове ще могат да влизат през отделен вход с цел предотвратяване на инциденти. Очакванията на синьото ръководство са феновете да дойдат и подкрепят отбора в тези трудни мачове срещу Балкан от полуфинала.
 

Който и да спечели от двата тима, ще направи най-добро постижение от години насам. Балкан не е играл на финал от далечната 1989 година, когато за последен път печели титлата на страната. Левски пък за последно игра финал срещу Лукойл Академик през 2003 година. 
 

ЛЕВСКИ - БАЛКАН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи