Лукойл Академик – Спартак Плевен (превю)


Лукойл Академик – Спартак Плевен (превю)
Лукойл чака Спартак в Правец
05-05-2008 11:47

В Правец от 18.00 часа Лукойл Академик ще гони 35-а победа в шампионата и 7-а срещу Спартак Плевен за тази година. „Студентите” нямат никакъв проблем в мачовете си срещу „по-малкия си брат” като най-малката разлика с която са ги били е 12 точки. Очаква се Лукойл Академик да се класира безпроблемно за финала, но въпреки това Спартак Плевен има сили да играе добър баскетбол и именно това показаха момчетата на Дарин Великов в срещите с Черно море на четвъртфинала.
 

Спартаковци бяха единствения отбор, изиграл три срещи преди да достигне тази фаза от шампионата. Благодарение на своя капитан Хрисимир Димитров, отбелязал със сирената в последния мач Спартак ще има възможност да се изправи срещу шампиона от последните 5 години – Лукойл Академик. Едва ли в тази серия може да се случи нещо по-различно от убедителна победа на „студентите”, но все пак тимът от Плевен може да я използва за репетиция преди битката за бронзовите медали. Спартак не е влизал в призовата тройка от 1996 година, когато станаха шампиони на България.
 

След отпадането си от турнира на УЛЕБ на етап осминфинал, Лукойл Академик продължи да побеждава по родните терени. Може би най-интересната случка в клуба оттогава насам е привличането на Любомир Минчев за асистент в клуба. Срещите са скучни и с предизвестен край.


Лошото е, че все по-рядко вече не виждаме българи да попадат и в стартовата петица на тима. Да, вярно е че и големите европейски отбори също прибягват повече до чужденците си и това най-добре се видя на последния Файнъл Фор в Мадрид. Но не забравяйте, че те играят истински баскетбол и в съвсем други измерения. Нивото у нас е доста, доста ниско и не бива както в мачовете от европейските клубни турнири през есента да се трепери да се налага родното. 
 

ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – СПАРТАК ПЛЕВЕН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи