Хорнетс и Пистънс с втори победи у дома


Хорнетс и Пистънс с втори победи у дома
Крис Пол отново невероятен (AP Photo)
06-05-2008 09:51

Ню Орлиънс Хорнетс и Детройт Пистънс поведоха с по 2-0 в полуфиналите съответно на Западната и Източната конференции на НБА. И докато за "Буталата", които са сред фаворитите за титлата, това бе очаквано, то двата успеха у дома за "Стършелите" са сериозна стъпка към остраняване на действащия шампион. Така че на отбора на Ню Орлиънс явно не трябва да се гледа като на "хитът на сезона", а вече също може спокойно да бъде поставян сред фаворитите. И за Хорнетс, и за Пистънс обаче предстоят по две гостувания в сериите...
 
След като надигра тотално Джейсън Кид в четвъртфиналната серия срещу Далас, Крис Пол продължава да впечатлява с изявите си и на полуфинала на Запад. Във втория мач срещу Сан Антонио той наниза 30 точки, раздаде 12 асистенции, а неговият Ню Орлиънс разгроми шампиона със 102-84. Досега в плейофите Пол има отличните 24.29 точки, 12.14 асистенции, 4.86 борби и 2.14 отнети топки средно на мач.
 
В снощния мач голям принос за победата на Хорнетс имаше и Педжа Стоякович, който вкара 5 тройки и общо 25 точки. Така на Сан Антонио му бе нанесена втора поредна загуба с разлика и отборът от Тексас изпада в неприятната ситуация 0-2 в плейофна серия за пръв път от 2001 г., когато бе отнесен с 0-4 от ЛА Лейкърс на финала на Западната конференция. Третият мач е в четвъртък срещу петък (04.30 ч. българско време) в Сан Антонио.
 
Тим Дънкан бе най-резултатен за шампионите с 18 точки, като овладя и 8 борби. Така поне той се представи по-добре, отколкото в мач номер 1 два дни по-рано, когато постави лични антирекорди за плейофен мач с 5 точки и 3 борби. Най-добрият шести човек Ману Джинобили добави 13 точки, а Тони Паркър - 11, но усилията им не стигнаха дори за почетна загуба. Повечето от 14-те точки (4 тройки) на влезлият от пейката Брент Бари пък дойдоха едва в четвъртата част, когато мачът вече бе решен.

Детройт Пистънс пък този път не победи Орландо Меджик с почти 20 точки разлика, а само със 7 - 100-93, но и това бе достатъчно, за да вземе същата преднина в серията на Изток, каквато има и Ню Орлиънс на Запад - 2-0.
 
Чонси Билъпс отбеляза 28 точки за победата на Пистънс, като 3 от тях бяха постигнати с оспорван от гостите изстрел в края на третата четвърт. Тогава Билъпс вкара тройка след атака, започнала 5.1 секунди преди края на частта, но стрелбата му на повторенията (които този път не бяха използвани от съдиите за решаване на спора) изглеждаше с части от секундата след сирената.
 
Рашийд Уолас и Тeйшон Принс добавиха по 17 точки за победата на Детройт, а Принс записа и 10 борби и 5 асистенции.
 
Звездата на гостите Дуайт Хауард пък, след слабия за него първи мач в серията и притесненията тогава за контузия, сега вкара 22 точки, грабна 18 борби и блокира 2 противникови стрелби. Джамийр Нелсън също завърши с 22 точки, 15 от които дойдоха с отлична стрелба от тройката, но напусна за 6 фаула минута и 23 секунди преди края. Рашард Люис започна слабо, но накрая бе събрал 20 точки, преди също да седне принудително на пейката. Усилията на тримата обаче се оказаха недостатъчни да спрат развихрилите се играчи на Детройт Пистънс и сега Меджик ще трябва да обръщат серията от 0-2. Мач номер 3 е в сряда срещу в четвъртък (03.00 ч. българско време) в Орландо.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НЮ ОРЛИЪНС - САН АНТОНИО
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕТРОЙТ - ОРЛАНДО
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи