БК Дунав вече с генерален спонсор и на школата


БК Дунав вече с генерален спонсор и на школата
Повече пари и за отборите от школата на БК Дунав
07-05-2008 22:40

След като женският отбор на русенския Баскетболен клуб "Дунав" вече от доста време носи името на генералния спонсор Еконт Експрес в добавка към своето, сега и отборите във всички възрасти от школата на клуба официално получават такава. Само че те ще се казват не "Дунав Еконт", като кандидатшампионките в женското ни първенство, а "Дунав Прециз Интер", след като техен спонсор става едноименната русенска фирма.
 
От БК Дунав потвърдиха, че са подписали договор с компанията производител на тръби Прециз Интер Холдинг, която ще поеме издръжката на всички формации на клуба при подрастващите - девойки, кадетки и момичета. Вече е официално утвърдено и от БФБ, че съответните отбори пък ще прибавят към името си това на новия спонсор. Припомняме, че един от тези тимове - девойките - още вчера си осигури място на финалите на Държавното първенство за тази възраст, на които ще защитава титлата си от предишните две години. Останалите пък на предстоящите зонални турнири също ще гонят класиране на финали, като младите русенски баскетболистки вече ще имат и спокойствието от още по-сериозен финансов "гръб".
 
Сега делът от общия бюджет на русенкия клуб, който отива за школата, значително ще се завиши и вече ще бъде над 10%. Това дава надежди, че освен за настоящите успехи на женския тим, вече ще се мисли в перспектива за женското направение на баскетбола в Русе и ще се "произвеждат" все повече собствени кадри.
 
Що се отнася до представителния отбор - Дунав Еконт, от клубната управа потвърдиха, че той е подсигурен финансово със завишение на бюджета от 50% за следващия сезон. Остават и европейките амбиции, т.е. - ще има нов опит за пробив в груповата фаза на ФИБА Къп. За тази цел пък ще бъде направено всичко възможно да се задържат в отбора основните баскетболистки, които съставляват ядрото му в момента.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи