Лукойл Академик с интерес към Гларуса


Лукойл Академик с интерес към Гларуса
Христо Николов "Гларуса"
08-05-2008 15:58

Шампионът на България Лукойл Академик има интерес към привличането на един от най-добрите български баскетболисти в първенството. Става въпрос за играча на ЦСКА Христо Николов, който е на второ място в отбора по коефициент на полезност през този сезон след американеца Лавел Пейн.
 
Фаворитът за титла и в тазгодишните плейофи се оглежда за български играчи поради малкото такива в състава като цяло. Един от най-добрите варианти е именно Христо Николов. Крилото на ЦСКА е с някои много силни изяви в този шампионат и предвид трудностите при червените е много възможно той да напусне тима. През настоящия сезон има средно по 14.38 точки, 5,5 борби и 2,78 асистенции за 32 мача в първенството. Отборът му отпадна още на четвъртфиналите след две загуби от Балкан Ботевград. Тази статистика обаче прави играча, известен и с прякора си "Гларуса", апетитна хапка за най-добрия отбор в България, а също и за някои чуждестранни тимове. Очаква се Николов със сигурност да попадне и в разширения състав на националния селекционер Пини Гершон за квалификациите през лятото.
 
Според информации, шампионите се интересуват и от други български играчи, с които да попълнят състава си. Очаква се след края на настоящия сезон почти сигурният нов първенец на страната ни да се опита да привлече някое от по-интересните имена в първенството с цел по-голяма конкуренция в състава. Най-вероятно е едно от тези имена да е на Христо Николов, който почти със 100% сигурност няма да остане в ЦСКА. Разбира се, още нищо не е сигурно, като най-вероятно развитие по въпроса ще има след края на плейофите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи