Утре започва първата работна среща на Балканската лига


Утре започва първата работна среща на Балканската лига
08-05-2008 17:45

Утре и вдругиден в София ще се проведе първата официална работна среща на Балканската лига по баскетбол (BIBL) при следния дневен ред:
- Дискутиране и приемане на правилника на Лигата;
- Дискутиране на календара на Лигата в съответствие с календара на ФИБА Европа и шампионатите на съответните страни;
- Предложения за отборите-участници в Лигата;
- Разни.
 
На срещата ще присъстват представители на 5 от балканските федерации – България, Гърция, Македония, Румъния и Сърбия, съответно:
 
България:
- Михаил Михов – президент
- Иван Ценов – изпълнителен директор
- Елеонора Рангелова – генерален секретар
 
Гърция:
- Андреас Пападопулос – представител
- Ставрос Елиниадис – представител
 
Македония:
- Даниел Димевски – президент
- Деян Лекич – генерален секретар
- Илия Мерджановски – директор национални отбори
 
Румъния:
- Кармен Токала – президент
- Раду Драганеску – генерален секретар
 
Сърбия:
- Миодраг Ражнатович – юридически представител
 
Следващата официална среща на Балканската лига по баскетбол е насрочена за 6-7 юни 2008 година в София, като на нея вече ще присъстват и представители на отборите-участници в състезанието. За нея се очаква също така специално да пристигнат генералният секретар на ФИБА Европа Нар Занолин и спортният директор Коста Илиев.
 
Припомняме:
Балканската лига по баскетбол се организира от „Балкан спорт енд Травел” ООД, съвместно с федерациите на страните от региона и с тясното сътрудничество на ФИБА Европа. В първия сезон на лигата – 2008/2009, 10 отбора ще вземат участие в надпреварата, като те ще бъдат разделени в 2 групи по 5 отбора. След приключване на груповата фаза, първите четири от всяка група продължават напред и играят по системата – 1-4, 2-3, 3-2, 4-1, като победителят ще бъде определен в 2 срещи на точкова разлика, и отборът с по-предно класиране в групите има право на втората решаваща домакинска среща. Лигата ще завърши с Финална четворка – 2 полуфинала и срещи за ¾ и ½ място, като мястото на първата Финална четворка 2009 ще бъде уточнено допълнително. Състезанието ще бъде съгласувано с календара на ФИБА Европа и на местните федерации и ще продължи от октомври 2008 до излъчване на първенеца през април 2009.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи