Бостън с втора победа, чакат го два мача навън


Бостън с втора победа, чакат го два мача навън
Рей Алън се събуди (AP Photo)
09-05-2008 11:25

Пол Пиърс и Рей Алън откриха отново точния си мерник; на ЛеБрон Джеймс пък му остава да се надява, че не е загубил своя безвъзвратно, а го е забравил някъде в родния щат Охайо, където ще бъдат следващите две срещи от серията между Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс. Снощи в мач номер 2 "Келтите" победиха в своята зала с 89-73, с 19 точки на Пиърс и 16 на Алън. Другият от "голямото трио" - Кевин Гарнет - отново бе стабилен, макар и не блестящ, и допринесе за победата с 13 точки и 12 борби.
 
Рей Алън не бе вкарвал нито точка в продължение на повече от 7 четвърти в последните три мача. Последният му кош беше една тройка в първите минути на третата четвърт на решителния седми мач от серията с Атланта Хоукс в първия кръг. После, в първия мач срещу Кливланд преди два дни шутинг-гардът на Селтикс бе всичко друго, само не и "шутинг" (от анг. - "shooting" = стрелящ) - тогава той опита само 4 стрелби и ги пропусна всичките, за да запише първия си "нулев" мач от 11 години насам. Снощи Алън също пропусна първите си 4 изстрела, но в третата четвърт "избухна" с 11 точки, а до края на мача добави още 5.
 
Звездата на гостите ЛеБрон Джеймс обаче си продължи с ужасните изяви от първия мач, когато имаше успеваемост само 2/18 от игра и 10 грешки. Сега стрелбата 6/24 (включително 0/4 от тройката) не бе много по-добре, а въпреки че този път все пак той събра 21 точки в мача, отново проваляше доста атаки, както с пропуските, така и със 7-те си грешки. Отборът на Кливланд като цяло бе трагичен с 35.6 % стрелба от игра, включително 11.8 % във втората четвърт, когато Бостън се възползва от това и обърна мача от 8 точки пасив до 9 преднина. Всъщност, в един период от почти 14 минути, от първите минути на втората четвърт до средата на третата, Селтикс отбелязаха 36 точки, а Кавс - само 10. Нов добър мач, но отново напразно, изигра литовският гигант Жидрунас Илгаускас - 19 точки, със стрелба 9-12 за две точки.
 
Така "Детелините" от Бостън повеждат с 2-0 в тази полуфинална серия в Източната конференция, която сега се пренася в Кливланд, Охайо. Мач номер 3 е в събота срещу неделя, от 03.15 ч. българско време.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСТЪН - КЛИВЛАНД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи