Лукойл Академик за седма поредна година на финал


Лукойл Академик за седма поредна година на финал
Лукойл отнесе Спартак с 3-0 (spartak-basket.com)
09-05-2008 21:52 | Александър Сотиров

9 мача със Спартак Плевен този сезон, 9 победи за Лукойл Академик. След 4 победи в редовния сезон и 2 за купата на страната, „студентите” пометоха плевенчани и в плейофна полуфинална серия 3 пъти.

Днес в Плевен Лукойл Академик надигра с лекота отново Спартак, този път с 98-78 и се класира за финала от шампионата за седми пореден път. От тези участия последните 5 завършиха с успех за тях, а чудо би попречило това да не се случи отново и тази година.

Финалната серия бе изтеглена с няколко дни поради това, че и двете полуфинални срещи завършиха по-рано. Така първият мач между Лукойл Академик и Балкан ще бъде във вторник, 13-и май в Правец. Играе се до три победи от пет мача, а Лукойл Академик нямат загубен мач в България от година и половина. Познайте кой ще спечели?

Днес „студентите” не срещнаха особена съпротива в зала „Балканстрой” в Плевен и победиха с 20 точки разлика, въпреки че тя бе и повече минути преди края. За пореден път играчите на Лукойл Академик доказаха хегемонията си в българското първенство и с това затвориха безпроблемно серията си. Интрига имаше до средата на първата четвърт след като Спартак имаше преднина от 15-13. Гостите обаче завършиха тази част със серия от 15-2 и още след първата десетка имаха аванс от 11 точки (28-17).

Всички останали част от мача бяха спечелени от Лукойл Академик с идентична разлика – с по 3 точки (28-25, 20-17, 22-19), за да се стигне до нов убедителен успех накрая.

За пореден път Лукойл Акадмеик показаха добър мерник от зоната за 3 точки (13 от 22 - 59 %), както и от наказателната линия (25/29 - 86 %).

Въпреки, че игра само 26 минути в този мач Перо Антич отново бе над всички и отбеляза 27 точки (4 тройки) и хвана 8 борби. Капитанът Тодор Стойков добави 17, а Лари О’Банън и Ненад Чанак по 15 точки.

За домакините добре играха Саша Топчов, с 25 точки само за 23 минути на терена и Хрисимир Димитров с 12 точки, 6 борби и 5 асистенции.

Двамата старши треньори вкараха в игра всички резерви, които завършиха срещата след като края на мача бе ясен далеч преди неговия старт.

Плевенчани започват серията за бронзовите медали с отбора на Левски на 15 май в София. Втората среща е в неделя на 18 в Плевен, а ако има нужда от трета среща тя ще бъде отново в София на 21 май.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008

ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи