Трима български таланти на кампа на Reebok в Тревизо


Трима български таланти на кампа на Reebok в Тревизо
Иван Лилов ще пътува за Тревизо
10-05-2008 12:23

Трима наши талантливи баскетболисти - Чавдар Костов от Лукойл Академик, Иван Лилов от Балкан и Николай Колев от Черно море - са получили покана за участие в един от най-престижните кампове за млади играчи в Европа, този на Reebok. На него всяка година се канят 48 таланти от Стария континент на възраст между 18 и 21 години.
 
Ежегодно този камп се провежда в италианския град Тревизо, а младите европейски таланти се наблюдават от редица скаути от НБА, както и мениджъри от цял свят. Тази година кампът ще бъде от 7-и до 10-и юни, а в него като специални гости участие ще вземат един от най-добрите гардове в НБА, звездата на Голдън Стейт Уориърс Барън Дейвис, и най-талантливия италиански младок Данило Галинари.
 
Освен тях, в кампа ще участват и една дузина известни треньори и мениджъри. Сред тях по-известните имена от лигата отвъд океана са Джон Бикърстаф от Минесота Тимбърулвс, Роландо Блакмън от Далас Маверикс, Джак Сикма от Хюстън Рокетс, Денис Линдзи от Сан Антонио Спърс, Джей Триано от Торонто Раптърс, Тони Ронзони от Детройт Пистънс. От Европа са Марчело Никола от Бенетон Тревизо, Боян Лазич от Олимпия Любляна, Франческо Куцолин от Бенетон, Георги Артьомиев от ЦСКА Москва и френската звезда от близкото минало Антоан Ригаду.
 
За България е голямо постижение да имаме трима състезатели на този камп, който вече с години си е създал име на един от най-добрите в Европа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи