Черно море прибира реализатор номер 1 в плейофите


Черно море прибира реализатор номер 1 в плейофите
Николай Балев преминава в Черно море
10-05-2008 13:36

Най-добрият играч на Академик или бившия Алвина Николай Балев е почти сигурно първото ново попълнение на Черно море за новия сезон. Остават да се уточнят малки подробности и 29-годишния състезател ще бъде привлечен в най-добрия варненски отбор в началото на другата седмица. Според източници Балев ще подпише двугодишен договор с клуба.
 

През изминалия сезон Балев изигра 29 срещи с екипа на Академик (Алвина) и постигна по 22.2 точки и 9.8 борби за 29.5 минути средно на мач. Той е играчът с най-много дабъл дабъл постижения този сезон – цели 17 пъти и дори изпреварва звездата на Лукойл Академик Перо Антич, който е втори с 16.
 

В тазгодишните плейофи на страната Балев се намира на челна позиция при реализаторите с вкарани 25.7 точки на мач. В класацията на борците пък е на трето място с овладени 9.7 борби.
 

Преди да дойде във Варна той изигра 24 мача като вкара 6.6 точки и взе 2.5 борби за Спартак в Плевен. Оттам обаче не му подновиха договора и той бе свободен да си търси отбор. През лятото Балев бе на проби в Аполон Лимасол. Въпреки доброто си представяне от ръководството на кипърския клуб не го одобриха.
 

Миналия месец баскетболиста сключи брак с приятелката си Сияна, а младото семейство в скоро време ще се радва и на наследник.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи